Skip to content

Vinterferie i Oslo? Hvorfor ikke!

I hvilken hovedstad kan man gå på ski, i teater, bo på et deilig og urbant hotell ved sjøen, kjøre slalåm og spise på en god restaurant? I Oslo, selvfølgelig!

Vi trenger ikke dra langt til fjells for å få vinterglede og storfjellfølelse. På Grefsenkollen og Tryvann i Oslo ligger snøen tett, det er flotte forhold i bakken og aktivitetene er mange.

snowskate m utsikt

I vinterferien er åpningstidene: Grefsen Oslo Skisenter kl. 10-21 i ukedagene og 10-17 i helgen. Holmenkollen Oslo Vinterpark holder åpent 10-22 i ukedagene og 10-17 i helgen.

Bakkene som tidligere het Tryvann og Wyllerløypa, har “fusjonert” og byttet navn til Oslo Vinterpark. Det er et kjempestort anlegg, med et supert tilbud for alle, være seg nybegynner eller proff, liten eller stor, kjører av snowboard, twintip eller stumpeski … Stumpeski het det i steinalderen – må vite! Nå heter det miniski.

Det er selvfølgelig deilig med dagslys og sol, men et skianlegg kan være magisk i mørket.

Hinderløype

Av tilbud er det blant annet to tallerkenheiser og én rullebåndheis, tilrettelagt for barn og bevegelseshemmede. Oslo Vinterpark tilbyr også skikkelig mat til ungene våre, og i bunnen av bakken ligger et hus med eget økologisk bakeri. Her finnes også lekerom, varmestue og toaletter.

For de som ønsker å ha med matpakke, er alle hjertelig velkommen til å spise den i en av lavvoene i anlegget.

Her legges grunnlaget for mange års videre bruk av skianlegget på toppen av Oslo.

Barn og voksen kjører ski

Reiser man til Oslo i vinterferien, er det mange overnattingssteder å velge mellom. Man kan slå to fluer i en smekk, en kombinasjon av storby- og skiferie. Velger dere å bo i sentrum av Oslo, går det buss til Grefsenkollen og t-bane til Holmenkollen og alpinanlegget i Tryvann.

Ta skiheisen opp og nyt utsikten til byen der nede. Blir det kanskje en kinotur i kveld?

Stolheis

Oslo er omringet av flere koller, og både Oslo Vinterpark og Oslo Skisenter holder forskjellige kurs i vinterferien. Våre gutter på 14 og 12 skal gjøre forskjellige ting – én reiser med kompiser til Tryvann og én til Grefsen på snowboardkurs for viderekomne. Dette blir bra!

Grefsenkleiva, Oslo Skiskole

Tenk at vi har en hovedstad, der man kan skifte til skiutstyr på hotellet og etter en kort t-banetur er det bare å spenne på seg langrennsskiene og suse innover i marka. Om man vil ta banen mot øst eller vest er en smakssak – skitur blir det uansett.

Og hvem ville vel ikke satt pris på, etter en lang dag ute i frisk luft, å komme til et deilig hotell med hyggelige ansatte. Et sted der alle ønsker deg og din familie alt vel? På Aker Brygge er hotellet The Thief, vakkert beliggende midt i smørøyet for en kontrastfylt ferie – kultur, gode spisesteder og alt man trenger for en urban opplevelse, i kombinasjon med lek i snø.

The Thief

Nå tenker du kanskje at det ikke er et typisk barnehotell – og det har du forsåvidt helt rett i. Dette er faktisk et ganske unikt hotell, hvis visjon er at både barn og voksne skal ha det helt fantastisk.

Dere betaler ingenting for småfolk under 6 år. The Thief har dessuten et samarbeid med Stokke og tilbyr både flotte barnesenger og annet utstyr for de små, enten det være seg badekar i dusjen eller gode barnestoler i restauranten, mm. Her er det godt å bo enten man er barn eller voksen – eller barnslige voksne …

Latterkrampe The Thief

“På THE THIEF behandler vi rockestjerner som gjester og gjester som rockestjerner. Vi sverger til kvalitet, dyrker detaljer og strekker oss for å overraske deg som gjest. Slik skaper vi hotellopplevelser”.

Nyt ferien!

 

The Thief | www.thethief.com

Oslo vinterpark | www.oslovinterpark.no

Oslo Skisenter | www.oslo-skisenter.no

2 Comments Post a comment
 1. Ole Jakob Rugaas #

  Det skal drysse snø i natt. Veldig misunnelig på barna mine som skal til Grefsenkollen og Tryvann imorgen.

  February 16, 2015
  • admin #

   Hei Ole Jakob

   Ja, det blir nok gøy! Kos deg på jobb! 😉

   Mette

   February 17, 2015

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS