Skip to content

Grått og regn i lavlandet – snø og moro på fjellet! Bli med til Nordseter!

Nordseter har beliggenhet ca. 15 minutters kjøretur opp på fjellet ved Lillehammer. En fredelig og vakker bygd med akkurat passe antall trær, for den vakre og lune stemningen. Her er fantastiske skiløyper som strekker seg innover i skogen eller opp på fjellet. Et eldorado for både proffe skiløpere og amatører – eller småbarnsfamilier som oss, bestående av helproffe, halvproffe, amatører og nybegynnere.

Vi pakker pulken full av fristelser – pølser med tilbehør, skoleboller, sjokolade og solbærsaft. Det hjelper alltid med en “gulrot”! Vår eneste ambisjon for skituren, i tillegg til å fullføre runden på 8 km, er å brenne bål og grille pølser. Det er vel ingen ting som er bedre enn deilige, nybrente pølser …

Og for å lage bål, trenger vi tørr kvist. Med Askeladden friskt i minne, tar med oss det vi finner og til slutt ofrer vi ungen – nesten! Han sitter der et sted mellom kvist-og-kvast.

En skitur kan være utfordrende også på flatmark. For litt variasjon kan man prøve en én-åtti eller tre-seksti. På voksent betyr det å hoppe rundt – en halv piruett eller en hel. I utforbakkene kan man kjøre baklengs. Det medfører litt knall og fall, men er absolutt med på å piffe opp skituren … Jeg tror nok mange med litt større barn, opplever at alpin er mer populært enn langrenn. Det er nok lurt å snakke om hva man skal gjøre, før man reiser til fjells.

Når det gjelder skikunnskaper, stiller vi voksne i vår familie med ganske ulike ferdigheter. Vi har i grunnen svært forskjellig erfaringer fra barndommen. Mor (jeg) var aktiv idrettsutøver og trente nesten hver dag – innendørs i støvete turnhaller. Far gikk i speideren, var mye ute sommer som vinter og er blitt en reser på ski. Ikke bare er han flink, men han elsker å ha ski på bena! Mitt ønske er at våre barn skal oppleve den samme gleden.

Jeg har tro på at hvis man skal lære noe, er det lurt å starte i det små. En forsiktig tilnærming med mye lek. Etter hvert som ferdighetene øker, vil gleden over å gå på ski bli sterkere. På samme måte når man tilvenner et barn til mat. Med en gang smaker det rart og babyen spytter ut. Etter gjentatte forsøk spiser barnet – ofte med stor appetitt. Man kan ikke bli glad i noe man ikke har prøvd. Det er opp til oss foreldre å vise vei og introdusere til barna våre, det vi mener er riktig.

Litt kjedelig å sitte i pulken, mens vi andre har det gøy på ski. Litt skitrening med storebror og etter 100 meter er det godt å krype opp i pulken igjen.

Det er ikke alltid ting går som planlagt! Vi gjennomførte skituren på 8 km, men endte opp med å steke pølsene i hytta. Ingen sure miner av den grunn! Det hører med til historien at vi lette etter steder å tenne bål. Kom gjerne med gode tips for bålbrenning i tre meter løs-snø, uten at bålet forsvinner – eller noen av oss?

Det enkle er ofte det beste – akebakken ved siden av hytta.

Vi leier hytte av Nordseter Fjellstue. Et hyggelig familiedrevet sted, jeg faktisk er litt lei meg at vi ikke har oppdaget før. Derfor vil jeg anbefale til dere som ikke har egen hytte på fjellet: Reis hit! Prisen er gunstig, det er null stress, barna kan lære å stå på ski i supre løyper eller alpin i liten, men helt fin bakke med skålheis. Her får man låne pulk og er man en hel gjeng, kan alt av utstyr leies på Nordseter Servicesenter. Hvis man ønsker å reise hit flere ganger, kan man leie samme hytte hver gang. Hyggelig for barna å komme tilbake til samme sted og fortsette leken der den sluttet sist de var der.

Kveldsstemning ved hyttefeltet og i den opplyste akebakken. Hvis man reiser flere familier, kan man arrangere kveldsaking i bakken.

På fjellstuen blir vi møtt av blide og hjelpsomme ansatte, stedet er hjemmekoselig og alle gjestene er vennlige. Barn og hunder er hjertelig velkommen! Den lørdagen skulle det holdes fest for en dansk stamgjest, Michael. Han feiret sitt 500’ende døgn på fjellstuen, og det måtte markeres. Se den artige velkomsten her! At gjester kommer tilbake år etter år, er et kvalitetstegn. De som reiser tilbake hit verdsetter nok vennligheten, at det er hjemmekoselig og kanskje landets flotteste skiløyper.

Personalet forsøker også å tilrettelegge for sen avreise på søndagene. Det er fint å få med seg hele dagen på fjellet hvis man har mulighet.

I bildet er eier Bente og hennes datter som koser med vår Cocker Spanielvalp, samt et bilde fra salongen og peisestuen.

  • Nordseter var fra gammelt av en setergrend og selv om seterdriften er slutt for mange år siden, går det fortsatt dyr på beite her om sommeren. Den fredelige stemningen skal bevares, derfor vil aldri Nordseter bli veldig utbygget.
  • I hyttene på Nordseter Fjellstue kan man lage mat og ønsker man ferskt brød til frokost, er det å få kjøpt. Bare gi beskjed i resepsjonen, slik at de får stekt nok brød. Man kan også spise både frokost og middag i restauranten på fjellstuen.
  • Helgepris for hytte ligger på 3000 kr. inkludert strøm og WIFI. Vår hytte var enkel og koselig, vi sov i gode senger og badet var deilig med varmekabler og dusj. Her finnes også leiligheter til leie i forskjellige størrelser. Noen barn er for små til å sove på hemsen og da kan en leilighet være et godt alternativ.
  • Ukeprisen kan variere fra 6000,- til 8000,- litt avhengig av når man kommer. 8000,- er i vinter- og påskeferien. En uke kan deles i to, dette er av hensyn til nye familiesammensetninger. Da er det enten lørdag til onsdag, eller onsdag til søndag. Pris ca. 5600 kr. for 4 netter.
  • Nordseter har en liten alpinbakke som er helt super for nybegynnere og en skogsløype med puddersnø.
  • Det er mulig å prøve hundekjøring og kanefart, men det innebærer en kjøretur til Mesnali.
  • Ønsker man en alpindag, kan man kjøre 25 minutter til Hafjell.
Hvis dere er usikker på om det fortsatt er snø i fjellet, nå som hestehoven blomstrer i lavlandet …

Til opplysning var det fri sikt og masse lys fra alle vinduene, bortsett fra dette.

God tur til fjells!

Nordseter Fjellstuewww.visitnordseter.com

 

(foto: Mette Skaland)

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS