Skip to content

Tid for hageselskap

Mens vi venter på ferien, kan vi benytte sjansen til å gjøre noe hyggelig med familie og venner. Alle fem hjemme hos oss, er glade i god mat. Nå vil jeg fortelle om vår litt impulsive det-er-meldt-bra-vær-til-helgen selskap. En slags kombinasjon av å feire ReiseMedBarn.no som har eksistert i 1 år, kommet på 3. plass i Supersaver Blog Awards for beste Reiseblogg 2013, og et ønske om å dele historien om en annerledes handletur, noen litt hektiske dager og gode matoppskrifter med dere.

Kort fortalt bestemmer vi tirsdag å arrangere hageselskap, onsdag inviterer vi noen venner, planlegger litt på torsdag, vi handler mat fredag ettermiddag og hele lørdagen, lager mat lørdag kveld og søndag formiddag. For å komplisere det ”litt”, tar vi med oss barna på en lokal reise etter gode råvarer i Follo. Vi reiser fra gård til gård og får tak i egg, honning, bær og biff fra nyslaktet okse. ”Verdens beste” Cherry tomater kjøper vi på Ramme Gård i Hvitsten. Et hyggelig sted jeg virkelig kan anbefale.

På en av gårdene får vi guidet rusletur til jordet, der en flokk spælsau beiter med lammene sine. Et annet sted blir vi invitert inn på kjøkkenet i gårdshuset til en hyggelig og fredelig handel – og da vi skal kjøre av sted, kommer en mann løpende (en tysk student som leier hos bonden) og lurer på om vi vil ha en flaske av hans hjemmelagde rabarbrasaft … Hyggeligste handlerunden vi har vært på!

En skikkelig insats på kort tid – og når dagen er her, bidrar alle til at vi kommer i mål. Ingunn henger lykter i trærne, som skaper fin stemning når dag går over i kveld.

… og noen klatrer i trærne.

Resten av selskapet bærer ut maten.

Fordelingen er slik – min mann lager mat og jeg pynter.  Det er vel en bagatell å mangle duk, når man har noen gamle og gode Ikeagardiner …

Hageselskap på en søndag – er bedre enn ikke noe selskap. Og særlig med hjemmelaget rabarbrasaft …

Til dessert er det jordbær, moreller, blåbær og gulrotkake-muffins.

Etter masse god mat og “litt” muffins, er det godt å hvile i skyggen under epletreet.

Vi voksne trenger en kopp kaffe.

Jeg vil avslutte med å takke for all hjelp! Uten den hadde det nok ikke blitt hageselskap før på mandag. Og til Ole Jakob – takk for nydelig mat!

Oppskriftene til denne smakfulle sommermaten kommer her: Mmm – oppskrifter!

I mellomtiden kos dere med sommer, hverandre og forhåpentligvis godt vær!

Har du noen kreative forslag til steder å arrangere hageselskap? Vi lånte naboens hage …

 

(foto: Mette Skaland)

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS