Skip to content

Vinterferie i Hafjell

Fjelltoppen er besteget! Vel, kanskje å overdrive, etter 30 minutter i forskjellige skiheiser på Hafjell. Men, det føles slik når snøen laver ned og vinden omtrent blåser deg videre innover i fjellheimen, når kinn blir røde og nesen renner, når man observerer barna som bryr seg døyten om vær og vind, men gleder seg til å sette utfor bakken – det er da lykkefølelsen kommer boblende. Lykken over å ha klart å organisere barnevakt for minstemann, pakket i bilen, fintet vinterferiebilkøen, kommet seg på plass i leid leilighet – for en helg til lek og gøy med de eldste barna.

PS! Det minste barnet er superfornøyd i byen med farfar. Han kjører trikk og t-bane for første gang …

Med et sterkt ønske om å stå på ski, er vi på tur med de to eldste barna og hver sin kompis. Det blir det en helg med nye prestasjoner, litt knall og fall, en del selvstendighetstrening og ikke minst – slitne og lykkelige unger.

Her for eksempel – fjortisen hopper og faller godt ned i snøen. Deretter hopper litt mindre gutt og faller oppå han som allerede ligger og kaver …

Heldigvis er han uskadet – og han smiler!

Snowboard passer godt til lek uten heis. På kvelden, i bakken utenfor huset, lage hopp, osv.

YO!

I bakken erfarer vi at de med snowboard, kjører litt saktere og har litt problemer med å komme fremover på flatmark. Det er nok en fordel at de som kjører sammen, har samme utstyret. Det ordnet seg bra for oss, takket være Hafjell Skiutleie. Even bytter til Twin-tip.

Ved toppen av gondolheisen oppdaget jeg to ting – blå himmel og en litt ensom lekeplass. Mon tro om ikke det skjer ting på Hafjell også om sommeren? Se her for Lilleputthammer og her for rask sykling i skibakken eller her for Hunerfosen Familiepark.

Føret er topp til tross for regn og sludd nederst i alpinbakken. Jeg var ikke klar over at det fra november til april – er snøgaranti på Hafjell! Det er et stort utvalg av heiser og én gondol. Noe for en hver heissmak! Det blåste mye, så gondolheisen ble ekstra spennede med litt gynging.

Med selvstendighetstrening mener jeg for eksempel kjøre t-krok alene, når kompis faller av. Eller at barna kjører fra mamma i bakken, og plutselig må vi klare oss på egen hånd. For å være helt ærlig, gikk jeg på en vinterforkjørlelses-smell. Det var det som sinket meg – helt sikkert … Og takk og lov at jeg bare kunne svinge ut av bakken og skli bort til leiligheten ved Sørlia, bakse av meg slalomutstyret, slå på bryteren for gasspeisen og som et alternativ til OL-anlegget jeg kjørte fra, skru på OL-tv! Jeg – forkjemperen av vedfyrt ovn og utedo på hytta, må ærlig innrømme at dette var toppen!

Etter timer med skikjøring, noen pauser i bakken, en grøtlunsj kl 13 og litt mer kjøring …

… måtte vi avslutte lørdagskvelden i magiske Hunderfossen Vinterpark og mer lek.

Praktisk å vite:

  • Hafjell er flott for familier med barn i alle aldre. De store klarer seg selv, det er enkelt å finne frem. På toppen spres det ut et nettverk av løyper, med forskjellige vanskelighetsgrader. Etter hvert møtes de som i en trakt, til det samme utgangspunkt nederst i bakken. De yngste har dessuten et drømmeområde i nyheten “Frontyard for kids” med ny heis, to nye løyper og varmestue. Super bakke å lære slalom.
  • For de som av forskjellige grunner, ikke kommer seg ut på ski, er det flere tilbud. Man kan blant annet trille barnevogn på snømåket fortau i omtrent hele Hafjell, bortsett fra noen veier opp til hyttene. Etter en trilletur, hvorfor ikke unne seg en pause i peisestuen på Hafjell Resort, mens barnet sover. De kan by på myke sofaer, kaffe og vafler.
  • Det er lekeland for de barna som ikke vil gå på ski eller trenger en skipause.
  • Hvis mor og far vil ha en skitur alene, kan det bestilles barnevakt. Mer informasjon får dere på Hafjell Resort sin nettside her.
  • Hvis man vil prøve skitur med pulk, er det bare å kontakte Hafjell Skiutleie. De leier ut alt du trenger for skilek og moro! I tillegg til noen av landets mest varierte alpinløyper og råeste parktilbud, finner du også Norges suverent største langrenns-løypenett. Vakkert integrert i hytteområdene på fjellet, ligger også en lysløype på 6 km. Neste gang blir vi en uke!


Norge skårer nest dårligst av 12 europeiske land, når det gjelder fysisk aktivitet. Etter en tur med skilek på Hafjell, kan du som forelder klappe deg på skulderen. Du har bidratt til at dine barn har brukt kroppen masse!

God tur til fjells!

Hafjell Resort | www.hafjellresort.no

Jeg legger ved denne filmen jeg kom over. Den illustrerer hvor praktisk det er for barnefamilier å bo i nærheten av bakken.


(foto: Ole Jakob Rugaas og Mette Skaland)

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS