Skip to content

Godt Nytt År!

Skal dere til Provence i sommer, er en natt eller flere hos Christian og Pierre, i deres nydelige Bed and Breakfast – La Maison, noe dere bør vurdere.

La Maison er dessverre til salgs, og vi får håpe at de nye eierne fortsetter i samme ånd som nåværende. Vi reiser tilbake til sommeren, og benytter sjansen mens det fremdeles går an. Kanskje noen som leser dette, ønsker å kjøpe? Prisantydningen – 18 millioner norske kroner!

Vi fant dette lille smykket i Alastair Sawday´s bok om Bed and Breakfast i Frankrike. Vi var på vei mot Paris, og jeg satt mye med den boken i fanget. Provance er et fantastisk område og jeg forstår at folk reiser tilbake hit. Landskapet har alt – det både lukter godt og er vakkert. Luktene kommer fra den frodige vegetasjonen, blant annet lavendel og cypress, og jeg kan nesten ikke tenke meg noe så vakkert som å skue ut over åkre med lavendel, solsikker og vinranker.

La Maison har beliggenhet i sjarmerende Blauzac, en bitteliten fjell-landsby ca. 10 minutters kjøretur fra Uzes, altså helt nord i Provence. Landsbyen er bygget i stein, og hvis man bare kjører forbi, kan man tro at slike steder ikke har særlig mye å by på. Vel, det er jo i grunn riktig … her finnes ingen utesteder eller shoppinggater – men midt inne i landsbyen, finner man denne sjarmerende og frodige oasen, La Maison.

Vi får servert frokost i det grønne, blant lavendel og bambus. Guttene husker at det var et veldig pent sted og at frokosten var god, særlig sjokolade-croissantene …

Man trenger ikke et bugnende frokostutvalg, bare det ser delikat ut og er av gode råvarer. Ps! Det var mer enn på dette bildet, for eksempel deilige oster og skinker, forskjellige syltetøy og sist, men ikke minst – god kaffe!

Det kan være slitsomt å reise med barn, men det blir dessto mer gøyalt også! Når jeg ser på talerkenen til min sønn, kan jeg lengte etter å være barn igjen …

.

Det er helt klart at barn og voksne ser på omgivelsene rundt seg med forskjellige øyne. Ta dette bordet som eksempel, jeg tenkte nok aldri på at man kunne krype inn i det …

Noen har vært kreative da de laget lamper – og disse kjempelampene bor hos herrene i La Maison.

Hva med en tekannelampe? Jeg beundrer dem som legger vekk funksjonalitet og konsekvent velger estetikk. Se dette flotte skrivebordet! Men, det er én ulempe når man reiser med barn – blir det for ordentlig, kan ihvertfall jeg bli litt nervøs for at guttene skal ødelegge noe. Når det skal sies, gikk det en tallerken i gulvet og knuste rett etter at jeg tok dette bildet, men det var heldigvis ikke våre barn som var syld i det. Det klarte huseieren selv.

Dette er trappen som fører til rommene. Vi bodde nesten på toppen og det var verdt å gå alle trappene. (Vel, vi gikk ikke den bratte, øverst til venstre i bildet. Den førte videre opp til et slags tårn). Det var et fantastisk artig og gigantisk rom vi fikk, med egen takterrasse og utsikt over vin-åkrer og en innhegning med hester.

Da vi skulle reise videre, fikk vi god hjelp til å finne nytt overnattingsted. Vi ønsket en kort kjøretur, og gjerne i nærheten av Pont d’Arc. Det er et område med mange turister, og som litt slitne småbarnsforeldre, ønsket vi noe rolig. Christian tok seg god tid, og da vi reiste hadde vi klart hvor vi skulle bo neste natt – nemlig Hotel La Bastide d’Iris, i sørenden av elven Ardeche og en kort kjøretur fra Pont d’Arc, en spektakulær canyon der man kan både bade og leie kano.

Vi sa farvel til to flotte herrer, som gjorde vårt opphold svært behagelig med sin høflige og lavmelte service. Konklusjonen er at vi voksne elsker stedet, og at barna våre elsker mest der man kan hoppe og plaske litt mer i bassenget …

Etter en litt tydelig og bestemt anbefaling, fra en av herrene som kom hjem fra markedet med med all slags deilig mat (før vi hadde rukket å bli ferdig med frokosten) – reiste vi videre til den nydelige byen Uzes. Det var lørdag og dagen for Det Store Matmarkedet – som bør være obligatorisk for oss nordmenn som snart drukner i kjedelige lavprisbutikker. Herlighet, for et marked! Selvfølgelig måtte vi dra dit! Selv om vi egentlig var litt slitne, ga det oss energi. Det var en kulinarisk opplevelse og jeg anbefaler det videre til dere!

Har noen av dere vært i Blauzac eller Uzes? Ble dere like begeistret som meg? Legg gjerne igjen en kommentar.

Mer om flere deilige overnattingsteder på vei mot Paris og matmarkeder kommer!

La Maison | www.chambres-provence.com

 

(foto: Mette Skaland)

 

3 Comments Post a comment
 1. Lise #

  Sukk…….. Usez, en fantastisk perle av en liten landsby i Provence. Min daværende kjæreste og Jeg kjørte tilfeldig innom sommeren for noen år siden. Bodde på et kjempekoselig lite familiedrevet hotell. Husker dessverre ikke hva det het, men vi leide et lite rom oppe på loftet med utsikt over en åker av lavendel. Er det rart min daværende kjæreste er min nåværende mann…………

  April 23, 2012
  • Mette #

   Hei Lise
   Takk for nydelig kommentar! 🙂
   Det området er så vakkert at man må klype seg i armen for å være sikker på at man er våken. Det er romantisk selv når man reiser med barn. 😉
   Mette

   January 4, 2013
 2. Saved as a favorite, I love your site!

  January 9, 2018

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS