Skip to content

Reise med barn

Da vi hadde ett barn, reiste vi på storbyferier. Den lille gutten var fornøyd, bare han fikk sitte i vognen med en is – mens vi løp fra Pantheon til Colosseum, fra Peterskirken til Piazza Navona, puh! Jeg har aldri vært så sliten som etter slike ”ferier”, men herlighet så gøy! Det passet oss den gang. Så fikk vi et barn til og valgte vår første chartertur til Alcudia på Mallorca. Jeg hadde lenge hatt fordommer for charterturer, men det viste seg å være et helt perfekt valg … To helt forskjellige reiser, og jeg er like fornøyd med begge. Jeg vet det er fordi vi valgte reise etter hva vi orket.

Det kan være slitsomt å reise med barn, men jeg tror alle kan ha bra ferier bare man senker skuldrene litt og puster med “ørene” (noen i min familie liker den versjonen bedre enn med magen). Det finnes vel ingen fasit for hva som er den perfekte ferien, men jeg ønsker at ReiseMedBarn skal gi et utvalg forskjellige historier, slik at du kan inspireres til å velge noe som passer for deg og din familie. Det finnes de som vil utforske nye verdensdeler, andre vil komme tilbake til samme sted hver gang. Noen vil fylle ferien med aktiviteter, andre bare ligge på en solseng. Og barna blir stort sett med på det vi voksne gjør. Blir man stresset av mye folk og trengsel, kan man velge noe annet enn tivoli i høysesongen. Man er vel ingen dårlig forelder av den grunn. Jeg tror at er man en fornøyd voksen – smitter det over på barna.

Jeg har valgt å definere noen reiser: økonomisk, aktiv, bedagelig og kultur reise. Kanskje det kommer flere med tiden. En venn som er av den effektive og litt utålmodige sorten, inspirerte meg til idéen. Han vil ikke bruke mye tid til å planlegge ferie. Om han med et tastetrykk kan velge for eksempel Aktiv Reise og dermed få noen ferietips, ville han blitt en lykkelig mann – sitat Lars …

Min filosofi er at ferien er verdifull, fordi man kan være sammen på en annen måte enn ellers. Hverdagen kan være hektisk, kanskje man bare møtes til middag om kvelden, og noen knapt nok det. I ferien kan man bli bedre kjent igjen … og forhåpentligvis finne tilbake til hverandre.

Jeg avslutter med å takke for at du besøker bloggen ReiseMedBarn. Den er ment å være en varm, ”down to earth” og inspirerende nettside, for alle som skal reise med barn. Den vil med tiden bli fyldigere, da jeg har mye å formidle. Kanskje du har en historie å dele, noe vi kan lære av?! Send gjerne en mail eller skriv en hilsen på bloggen!

God reise gjennom bloggen!

3 Comments Post a comment
 1. Elin #

  Kjempefin blogg! Gleder meg til å følge med framover 🙂

  March 27, 2012
  • admin #

   Takk, Elin! 🙂

   March 27, 2012
 2. Gleder meg til å lese mer på bloggen din.

  Jeg skriver om litt av det samme, men ikke like “avansert” 🙂

  June 5, 2013

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS