Skip to content

Hvor vil dere reise i høst?

En samling bilder fra høstturer med barn til Italia, Frankrike, Danmark og Sverige. Kanskje skal dere på tur i høstferien eller planlegger en langhelg i nærmeste fremtid. Høsten er en fin tid å reise på.

Dra til storbyer og man merker at de fleste turistene er forsvunnet (bortsett fra oss da …) og byen har funnet tilbake til sin faste form – den litt ujålete hverdagen.

Nesten uansett hvor man reiser, vil høsten by på de nydeligste fargekombinasjoner i orange, rødt og gult.

Vinrankene i Alsace, nord i Frankrike, visner. De trenger en vinter med hvile, for å komme sterkere tilbake neste år.

De fleste fornøyelsesparker holder vinterstengt. Liseberg i Gøteborg holder åpent frem til 6. oktober og er stengt frem til julemarkedet som starter i slutten av november.

Høsten er tid for ettertanke. Mon tro om noen har sittet her og tenkt … (Gøteborg)

… eller her? (Nordens største skatepark, København)

På Lyngby Vandrehjem utenfor København er de rustet for en kald vinter. Ganske dekorativt å lage gjerde av ved – med bølger.

Sykle langs Strandveien på Sjælland

… og bestille deilig Skipper platte på nærmeste danske kro – mmm …

Skal vi gå til høyre eller venstre? Studere kartbok i fredelige Borgeseparken – Roma.

Kjøre bil med sovende barn i baksetet, på vei hjem etter lang biltur. Solen som gløder i horrisonten ved Bohuslänkysten, farger himmel og skyer med gyllen pallett, passere kule bro-konstruksjoner som dette – gjør at ganske slitne foreldre, lener seg tilbake, senker skuldrene, nyter roen og kjenner på følelsen av å være … ganske fornøyd.

Snart reiser vi på en helgetur med DFDS-fergen til København, og denne gangen har vi booket supre lugarer, der hele familien kan ligge i dobbeltseng å se på film. Når vi kommer til Danmark må vi kose oss med noen deilige smørbrød, før vi kjører over broen til Malmö. Vi gleder oss masse til denne turen, for i Sverige skal vi hilse på et nytt familiemedlem … før vi vender nesen hjemover. Kjøreturen tilbake til Norge tar omtrent 5 timer, og da kan vi glede oss over en forhåpentligvis fin helg.

Mer fra denne turen kommer!

ReiseMedBarn ønsker dere en fortsatt fin sensommer/høst!

 

(foto: Mette Skaland)

5 Comments Post a comment
 1. Fine bilder Reise med Barn, og mange gode tips 🙂 Vi vil gjerne legge link til artikkelen på våre Facebook sider.

  Kanskje et av bildene som passer å delta i vår fotokonkurranse? Photo of the Month tema for Oktober er “Norway”. Sjekk her for mer detaljer:
  http://www.facebook.com/events/229549150507220/

  October 19, 2012
 2. Lisbeth #

  Hei igjen!
  Har mange tips til reiser som er utrolig fine både med og uten barn. Starter med å holde meg i Norge. Syklet rallarvegen fra Finse til Flom med mine barn for noen år siden. Var en fantastisk fin tur og mye spennende og se på for både store og små. Beregn god til og gjerne en overnatting underveis. Veien er kronglete og noe skummel enkelte steder så her må sykkelen trilles. Vi tok en helgetur i august. Var helt fantastisk og svært fornøyde unger:-). Anbefales:-). Lisbeth

  October 22, 2012
  • Mette #

   Hei Lisbeth 🙂
   Takk for tipset om å sykle Rallarvegen med barn. Det er en tur ReiseMedBarn skal prøve etter vinteren – garantert! Og at turen har spennende natur, mye å se på og er litt skummel, appelerer nok veldig til de litt større barna.
   Jeg tar med kamera, sykkel og familien på sykkeltur neste år!
   Takk for tipset, Lisbeth! Kom gjerne med flere 🙂
   Mette

   October 22, 2012
 3. Hei. Så flott blogg du har! Og herlige bilder!

  March 11, 2013
  • Mette #

   Hei Bodil 🙂
   Takk for hyggelig hilsen!
   Håper du får lyst å reise. 🙂
   Mette

   March 12, 2013

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS