Skip to content

På jakt etter troll og gode opplevelser i Hunderfossen familiepark

10 minutter nord for Lillehammer, vakkert plasert i åssiden ved Gudbrandsdalslågen, ligger Hunderfossen fornøyelsespark og hotell. Med respekt for naturen, har man klart å lage et stort parkområde i harmoni med omgivelsene.

Ønsker dere å besøke Hunderfossen, er det flere muligheter å reise på.

De fleste kjører bil, buss eller tog, mens noen velger å gjøre som en av de gode hjelperne til Askeladden. Praktisk å være så lett til fots, at man kommer både til verdens ende eller til Hunderfossen, på mindre enn fem minutter… Even “løper” ned fjellsiden og Hafjell alpinbakke skimtes til venstre i bildet.

Før reisen har vi snakket mye om troll. Det er en forventning å treffe et eksemplar eller to, og gleden stor da vi kommer til familierommet på Hunderfossen Hotell. Der, bak hodeputen, må det ligge to troll! Det henger nemlig to trollhaler på putene. Neida, ingen troll – bare sjokolade festet til halen …

Gustav har funnet fotspor! Vi tror det kan være troll som har etterlatt avtrykk, og vi lister oss gjennom korridorer, resepsjon, restaurant og ned en trapp. Litt skummelt nå …

Ingen ting å være redd for. Bare et stort lekerom og to barn vi kjenner i full konsentrasjon.

Hunderfossen familiepark er virkelig et hyggelig sted å være, de ansatte er blide og stemningen er god. Både foreldre og barn er glade – og det er ingen forutsetning i en fornøyelsespark.

Første post er rafting. Her er det om å gjøre og treffe med vannkanonen …

Må vel innrømme at jeg tør ingen ting, men er ivrig til å heie fra sidelinjen. Dessuten er det fint at noen passer på vesker og vognen …

Hunderfossen har en ny attraksjon i år – Il Tempo Extra Gigante. Norgeshistoriens mest spinnville bil, tegnet av Kjell Aukrust, er spesialbygget til parken med 14 sitteplasser. Det holder ikke med én tur, det blir minst tre! Kjempegøy for de litt større barna.

Ulempen med å bli høyere enn 150, er at man ikke kan kjøre lastebil. Derimot kan man være “følgeteam” og passe på at alt går bra.

Hehe …

Gustav er tre år og litt over gjennomsnittet glad i sverd. Jeg forstår at slaget er tapt, da han oppdager at de selger sverd i en av butikkene.

Her sitter en lykkelig eier av nytt sverd. Gravemaskiner og lekeplass får bare vente – litt, for vi får noen timers lek og moro i det nye området for de minste. Jeg overdrev litt tidligere, da jeg skrev jeg ikke tør noe. Jeg tok faktisk froskehopp med Gustav!! Det var kjempegøy og kilte akkurat passe i magen.

Til slutt finner vi trollet! Han vokter over en eventyrlig restaurant i fjellet, der de serverer supergode pannekaker! Så gode er de, at noen setter pannekakerekord i antall spiste pannekaker (7).

Det er med dyp respekt at 3 åringen våger seg inn i trollet. I restauranten treffer vi de søteste servitører , som forteller med innlevelse om de forskjellige trollene. Gustav sitter helt stille og lytter. Vet dere at de snilleste trollene, er de med bare ett øye? De har nemlig gitt bort et øye, til noen som trenger det …

Parken stenger og vi rusler mot hotellet. Rekker en lekeøkt på hotellets lekeplass, før vi gir oss for kvelden. Etter en lang dag med masse inntrykk og mye fysisk aktivitet, er både barn og voksen ganske slitene.

Ingen ting er vel bedre nå, enn en nydelig seng og litt barne-tv. ReiseMedBarn fotograferer, for så å finne en ledig plass i sengen. Det er deilig søvndyssende med en god barnefilm …

God natt og takk for en hyggelig dag!

ReiseMedBarn overhører barn snakke i bilen på vei hjem. De er skjønt enige om at Hunderfossen fornøyelsespark er en kjempefin park. Den er så ekte, sier Anne. Bygningene og lekene er laget av trær, ikke av plastikk. Det er ikke så sterke farger som i andre parker …

Godt sagt!

God tur til Hunderfossen – gled dere!

Hunderfossen familiepark | www.hunderfossen.no

Hunderfossen Hotell | hunderfossenhotell.no

 

(foto: Mette Skaland)

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS