Skip to content

Om meg

I tretten år har min samboer og jeg reist på ferie med først ett, så to og tilslutt tre barn. I alle disse årene har jeg bakset rundt med et kamera over skulderen. Herlighet, så mange bilder det har blitt!

Jeg fikk idéen med å lage egen reiseblogg, da vi for to år siden lette på nettet etter steder å reise. Vi skulle kombinere pappaperm og ferie, en 6 ukers tur. Jeg fant lite informasjon som passet oss, og tenkte at her trengs en nettside om å reise med barn!

En periode i livet jobbet jeg på Noa Noa, og møtte mange flotte kunder. En av dem var Marit, som senere er blitt en god venn. Det var ved vårt første møte, vi forsto vi hadde en forkjærlighet for de samme tingene – det som berører oss inn i hjertet og ikke bare blåser forbi. Hun er halvt dansk og litt mer lommekjent i Danmark enn jeg. Vi har hatt mye glede av Marit sine anbefalinger, og ville for eksempel aldri opplevd Hotel Guldsmeden i Århus, om det ikke var for henne. Jeg vil også takke alle venner og bekjente, som gjennom sine historier har inspirert meg til mange gode reiseopplevelser. Mitt ønske er at ReiseMedBarn skal bli en slags ”nettvenn”, som kommer med gode anbefalinger og reisetips til inspirasjon for de fleste.

Jeg har fire år pedagogisk utdannelse i kunstfag og design, har alltid drevet med formidling i en eller annen form – gjennom dans, teater og tegning, jeg liker å skrive, har alltid fotografert, elsker designklassikere jeg bare kan drømme om å få, er lidenskapelig opptatt av å gjøre ting jeg liker, som å spise god mat, være med mennesker som betyr noe for meg og familien min.

Jeg avslutter med å fortelle hvor viktig jeg tror det er å reise litt vekk, uansett hvordan man har det og hvor man reiser. Jeg mistet min kjære mamma samtidig som vi fikk vår yngste gutt. Å oppleve sterk sorg, samtidig som man er lykkelig for babyen, har vært svært vanskelig. Det var da min svigerfar og min samboer overbeviste meg om at en tur til Roma ville gjøre godt, og det hadde de rett i. Vi tok med oss babyen, ammetåken, masse bagasje og dro. Jeg tvang meg til å ta sørgepauser, og hadde faktisk stor glede av turen. Når jeg tenker tilbake, har jeg bare gode minner.

Mette

7 Comments Post a comment
 1. Mona Jansen #

  Hei fineste Mette!
  Så fantastisk blogg! Herlig lesning ;0)
  Gleder meg til å følge den og deg videre, vi er jo stadig på reise i inn og utland og kommer til å sanke tips her på denne bloggen din. Kanskje kan jeg bidra med tips selv også……er i skrivende stund i Thailand med mannen og Marius ;0)) har opplevd en hel masse.
  (Vi kan snakke om det…..etter påske)
  Et stort GRATULERER med bloggen!!
  Stor klem til deg og alle gutta dine

  March 28, 2012
 2. admin #

  Takk, kjære Mona! Jeg er så glad for kommentaren din. Jeg tar kontakt når du kommer hjem. Nyt ferien, det fortjener du! 🙂
  Stoor klem fra meg

  March 29, 2012
 3. Marlene #

  Så flott blogg, kjempebra tiltak for familier som vil ut å reise 🙂
  Vi reiser faktisk idag til Tyrkia, med vårt første barn som er 10 mnd. 1 uke før hun kom til verden så døde min far, så det skal bli godt å komme seg bort nå 🙂

  Dette er første reise med barn så vi både gleder og gruer oss 🙂

  May 2, 2012
  • Mette #

   Hei, kjære Marlene

   Takk for fin kommentar!
   Det var sterkt for meg å lese den.
   Det er ufattelig trist og overveldende å miste noen som er nær, men å oppleve slik sorg samtidig som man får barn og er full av hormoner, det trenger man litt tid til å fordøye.
   Nå håper jeg dere får en fin ferie i Tyrkia! 🙂 Det er sikkert godt for deg å komme litt vekk. 🙂
   Hvis det er noe jeg kan hjelpe til med underveis, bare send meg en mail.
   Noen råd 😉
   – Velg restauranter med barnestol, da blir det enklere for dere å spise 🙂
   – hvis babyen sover godt i vognen, nyt en bedre middag om kvelden med din mann. Baby kan sove i vognen ved siden av der dere sitter, med et lett helseteppe over. Da får dere tatt vare på hverandre, og det er også viktig 😉
   – pass på sigarettsneiper på bakken! Det er så lett å putte i munnen for en liten tass som krabber.
   God tur og kos dere!
   Varme hilsner fra meg.
   Mette

   May 2, 2012
 4. Camilla #

  Hei!
  Så hyggelig å treffe på deg på Ski idag! Så fin og inspirerende blogg du har!
  Håper vi treffes igjen 🙂
  Hilsen Camilla

  December 18, 2012
  • Mette #

   Hei Camilla 🙂
   Takk for hyggelig melding! Ja, jeg håper vi ses igjen snart.
   At en reise kan forandre livet, er du et godt eksempel på. Tenk å møte kjærligheten ute i den store verden! 🙂 En fin historie. Takk for at du delte den med meg.
   Ha en fin romjul og et godt nytt år!
   Mette

   December 27, 2012
 5. Till #

  Hei Mette, det er en stund siden vi pratet sist (på Bare Texas), og jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke fulgte opp samtalen vår. Og nå husker jeg ikke mer hva det var jeg ville hjelpe deg med med din blogg. Kanskje du skriver meg en mail? Da får jeg kanskje endelig sove om natten.
  Hilsen fra Till

  April 20, 2013

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS