Skip to content

Mye å gjøre ved Limfjorden i Danmark

Limfjorden bukter seg gjennom nord Jylland – fra Thyborøn i vest, til Hals i øst. En noe uoppdaget del av Danmark for oss nordmenn, men virkelig et vakkert og fredelig område. Perfekt for en deilig ferie med barn.

Det er nok mye å gjøre av høypulsaktiviteter på Jylland, men vi ønsker oss en bedagelig tur i livsnyterens ånd. God mat, vakker natur, søte og hyggelige dansker – hva mer kan én ønske seg.

Her er tips om koselige dagsturer, med overkommelig kjøreavstand fra Borbjerg Mølle.

Hva med en ridetur i Danmarks største plantede skog – Klosterheden Plantage? Det kan anbefales, uansett om man kan ri eller ikke. Vår tur går over all forventning, skjønt noen er nybegynnere. Takk til vår søte og tålmodige guide fra Mølgaard Ridecenter.

Plantagen er egentlig litt utypisk dansk, med mange grantrær. Her er natursti, skogsløyper til terrengsykling, ridesti og skiløyper om vinteren. Ikke å forglemme – en stor naturlekeplass.

Er man heldig, kan man se bever. Her bor det minst én og han er i gang med å felle trær.

Det går fint å kombinere at noen rir og noen sykler.

Man blir sulten av å være ute i naturen. Vi har bestilt bord ved Claudis Have i Lemvig, der det serveres økologisk mat. Jeg har ikke nok positive ord til å beskrive hvor glad jeg blir, når spisesteder også tar barna på alvor. Her serveres en slags tapasanretning med nydelige frikadeller, hjemmelagede pølser, hjortekjøtt, et lite glass med rosiner, grønsaker, frukt og godt brød.

Gustav på tre er superfornøyd! Først kysse mamma, så spise!

Dette er maten min. Så enkelt, men med utsøkte råvarer, er det en opplevelse! Faktisk det beste knekkebrødet jeg har smakt noen sinne. Jeg kjøpte fem pakker – som nå er spist opp … Kan jeg bestille en pall med knekkebrød til Norge?

Helt vest på Midtjylland, med Nordsjøen som nærmeste nabo, ligger en liten by med navn Thyborøn. De huser vestkystens største, men også svært nyttig opplevelsessenter – Kystsenteret.

Vi får hilse på Ryan, som lærer oss om havets innvirkning på Danmarks landskap. Hvert år må det fylles på 2 meter sand, ellers forsvinner Thyborøn i havet. Bølgene og strømningene fører den fine sanden nordover – til deilige Løkken.

Kystsenterets slagord – Sand, vann og forstand. ReiseMedBarn legger til – Gøy, lærerikt og hyggelig! Hvis dere reiser til Kystsenteret, ta kontakt med Ryan og spør om han kan diske opp med en protein-delikatesse.

Gled dere!

Våre to eldste gutter på 11 og 14 spiste med “god” appetitt, men jeg smakte bare på halen. Frityrstekte gresshopper og larver, kan visstnok komme godt med om det blir matmangel.

Jentene på nabobordet fikk smake på larver med tacokrydder. Litt skeptiske …

Prøv lykken i Danmarks første saltvanns ”Put & Take”.

I en inngjerdet lagune i nærheten av Kystsenteret, settes det ut torsk, sei, rødspette, piggvar, havkatt og andre fisk i alle størrelser. Hvilke arter som settes ut, avhenger av årstiden. Ta med familien og få en hyggelig tur til stranden, med helt unike fiskemuligheter.

Fangstgaranti – fanger man ingenting, kan man gratis få ulevert en frisk rødspette hos fiskehandleren i Thyborøn, senest dagen etter.

Er det fiskelykke å få storebror på kroken? Tror ikke det! Jeg tror vi fortjener en frisk rødspette …

Vi anbefaler aftensmat og Vestjysk buffet, på Restaurant Den Røde Plads i Holstebro. Nydelig mat i koselig by.

Flere tips kommer!

Kos dere ved Limfjorden!

 

Restaurant Den Røde Plass | http://denroedeplads.dk

Mølgård Ridesenter | www.facebook.com/Mølgård-Ridecenter

Claudis Have | www.claudishave.dk

Kystcentret | http://www.kystcentret.dk

Jyllands Akvariet | www.jyllandsakvariet.dk

Put & take | www.putandtake.info

Fiskehallen Thyborøn | www.fiskehallen-thyboron.dk

Borbjerg Mølle | http://www.reisemedbarn.no/fantastiske-borbjerg-molle-ved-limfjorden/

 

(foto: Even A. Rugaas Skaland og Mette Skaland)

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS