Skip to content

Med sykkel i Barcelona

Da vi skulle på langtur i Europa, tok vi fly til Barcelona og kjørte bil tilbake til Norge. Som seg hør og bør hadde vi litt forskjellige ønsker for oppholdet. Vi voksne ville for eksempel se litt av den flotte arkitekturen i Barcelona, for ikke å snakke om la Sagrada Familia, og Picasso museet, akvariet, gondolbanen, den berømte stranden, osv. Ser man på kartet over byen, forstår man at selv med gode joggesko og en is-fristelse på hvert gatehjørne, har man en utfordring.

Vi har tre barn med stor aldersforskjell. Minstemann på 9 måneder sitter i vogn, og er grei så lenge alle behov er dekket – ikke sulten, tørst eller trøtt. Av erfaring vet vi at de to eldste på 8 og 11 år, synes det er slitsomt å gå lange etapper. Hvordan skulle vi løse det?

Guttene elsker å sykle og hadde lenge ønsket seg BMX sykler. Slike sykler er ment for lek og ikke fart, de er små, men litt tunge. Vi undersøkte mulighetene i forkant og det viste seg at Barcelona hadde flere butikker som solgte sykler til en rimelig pris. For å unngå krise (man kan aldri vite … kanskje vi tenkte at gult var kult, mens de ville ha blå) fortalte vi guttene den glade nyheten i forkant, slik at de på nettet kunne se bilder av de aktuelle syklene. Deretter ringte vi sportsbutikken Decathlon i Barcelona og sørget for at de holdt av to sykler til oss.

Fordelen å ha sykkel på turen var mange. Det at ingen klaget over lange gåturer, var verdt pengene, turen til sportsbutikken og at sykkelstativet var litt plundrete å feste til bilen … Vi gikk LANGE strekninger i Barcelona, uten å høre et kny! På resten av ferien gikk vi morgenturer og kveldsturer – mens guttene hoppet, trikset og sladdet ved siden av oss.

Vi har ofte hatt med sykkel på ferie, og det er enkelt så lenge man har bil og sykkelstativ. Bare sørg for å ha et stativ som ikke hindrer tilgang til bakluken. Skulle den likevel hindre tilgangen, bare sørg for at du ikke ”klikker” om du skal finne noe i bagasjen, og må krype over baksetene …

Man kan fint ha med sykkel på de fleste transportmidler, men gi beskjed når billettene bestilles. Skal du ut å fly, må sykkel sendes som spesialbagasje og pakkes inn i plast. Beregn litt tid til dette, eventuelt pakk inn sykkelen på forhånd.

NB! Jeg tror det er en grei regel, at hvis et barn ikke forstår viktigheten av å stoppe ved kryssende vei – dropp sykkel!

Har du noen gode historier om å ha med sykkel på ferie?

 

 

Decathlonwww.decathlon.co

 

(foto: Mette Skaland)

 

4 Comments Post a comment
 1. Heidi #

  Hei Mettemor,

  Nå feirer jeg din nye flotte side ute i teltet med ullpledd, levende lys og et glass vin….. er det lansering så er det lansering! Koselig å lese og se bilder av kjente og kjære 🙂

  Ønsker deg lykke til! Måtte hele banen høre din stemme og snu seg av glede og nysgjerrighet.

  Stor klem

  March 27, 2012
  • admin #

   Takk!!! Nå skal jeg sprette champagne!!! :)))

   March 27, 2012
 2. Anita #

  Heihei!

  Nyter frokost alene og leser blogg samtidig 🙂

  Leste om turen til Barcelona med sykler og skjønner at dette ble suksess!
  Vi har hatt med sykler både til trøndelag og Danmark flere ganger og det har vi aldri angret på!
  Det er deilig både for små og store og få litt vind i luggen, komme litt bort fra turistfeller og se og nyte andre landskap.
  Til sommeren vurdere vi en tur med sykkel i fjellet (Rallarvegen) For de som tør er det også mange slalombakker som er åpen for de som vil sykle i bakkene. Vi prøvde på Skeikampen for to år siden, men traff på ei kraftig regnskur som ødela litt.
  Nå skal det sies at sønnen min som nå er ti, er sers interessert i sykling og sykler aktivt med klubben her i Horten.

  Vi er med og slår et slag for sykler på ferie 🙂

  God tur folkens 🙂

  Klem
  Anita

  March 28, 2012
 3. Mette #

  Takk, Anita! 🙂

  Dette var gode tips!

  Mette

  March 31, 2012

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS