Skip to content

Lyngby Vandrehjem

Vi er på langhelgetur og har kommet frem til første overnattingsted i Danmark – Lyngby Vandrehjem – med beliggenhet rett nord for København. Her skal vi kose oss med sykkelturer og fredlige omgivelser i ett døgn.

Vandrerhjemmet holder hus i en fredet bygning fra 1917, og ble opprinnelig brukt som skole for barn av arbeidere på den lokale knivfabrikken. Bygningen ligger helt fantastisk til i skogen, et steinkast fra en av de flotte inngangsportene til Jægersborg Dyrehave og Eremitagesletten.

Lyngby vandrehjem er familiedrevet og eies av Lars og Birgitte, som med deres 4 barn bor i en del av huset.

Rommene er praktisk og enkelt innredet med gode senger og dyner, men sengetøy må man enten ha med eller leie på stedet. Det er hems høyt opp under taket på flere av rommene, til stor glede for våre barn.

Det er felles bad for menn i 2. etasje og kvinner i 3. etasje. Noe å venne seg til kanskje, men veldig sjarmerende! Det er gode dusjer (viktig!), rent, velholdt og vakkert. En gammel pussetannen-vask står midt i badeværelset og minner om en svunnen tid.

På vandrehjemmet har de en stor sykkelpark (husk hjelmer!). Vi leide sykler til hele familien og fikk en fin tur i parken blant 2000 hjortedyr. Det er mange voksensykler å leie, men kanskje det er lurt å ringe i forkant om dere er mange små som skal sykle. Vi fikk god hjelp til å finne riktig sykkel, og Boris (hyggelig og serviceminded ansatt) fylte luft der det var nødvendig og testet bremsene før vi syklet avgårde.

Tilbake til Eremitagesletten og Jægersborg Dyrehave. Dette bildet er fotografert på samme sted vi hadde piknik for mange år siden (les: Sykkeltur blandt ville dyr – i Danmark). Siden den gang har noen blitt større og vi er én til på tur.

Fotografene sniker seg mot “byttet”, men det var før vi fikk erfare en brølende og aggressiv okse.

Høsten er tiden for planlegging av familieforøkelse (for dyrene …), derfor er hannen litt aggressiv. Vi opplevde en hunnhjort komme springene ut i veien der vi syklet. Hun ble jaget av en okse med kjempegevir! Den kom brølende rett etter dette bildet ble tatt! Litt action i en ellers så fredelig park.

Vi kom til København med båten kl 10 mandag morgen og kjørte direkte til vandrehjemmet som har innsjekking fra kl 11. Ordnet oss inn på rommet, fikk leid sykler og etter å ha syklet gjennom parken til det som heter Bakken, verdens eldste fornøyelsespark – var vi sultne på lunsj.

Vær oppmerksom på at mange spisesteder holder stengt på mandager, men vi fant etter litt leting Taarbæk Kro, et erke-typisk dansk spisested langs Strandvegen – med meget god mat!

Vi kan vel si det var Gustav som vant, for danske kartofler med pommes frites og remulade-dipp, ville til slutt alle ha! Even startet friskt med rekesmørbrød – som jeg overtok, og Mads en liten biff – som far spiste opp. Det ble bestilt to retter til med danske kartofler, og alle var stappmette da vi syklet tilbake til vandrehjemmet.

Det er flere spisesteder i området ved Bakken og Strandveien (strekker seg fra København, forbi Louisiana til Helsingør). Vi ville nok for kuriositetens skyld spist på Jacobsen, oppkalt etter Arne Jacobsen, var vi bare kommet en annen dag …

Vi handler med brød og pålegg til kveldsmat foran peisen i tv-stuen. Er man heldige med været er det fint å sitte ute i bakhagen, omringet av store løvtrær, grille eller brenne bål en kjølig høstkveld.

Sunn og god frokost serveres i det hyggelige spiserommet. Typisk dansk design – enkelt, stilrent og vakkert!

“I dag fremstår stedet med respekt for historien – som et hyggeligt og uformelt vandrehjem, hvor mennesker mødes om fælles oplevelser, god mad og kærligheden til det at rejse”.

Merk: Vandrehjemmet er åpent hovedsakelig fra april og til slutten av oktober, men det kan bestilles overnatting utover dette, etter avtale med Lars og Birgitte. Gjennom vinteren leies det hovedsaklig ut til selskaper – og det er kanskje en idé om man ønsker en annerledes konfirmasjon, bryllup eller firmatur. Det er rimeligere i Danmark …

Takk for denne gang og på gjensyn, Lyngby!

Etter et fint døgn på “landet”, går turen vidre til urbane strøk, København og deilige Hotel Guldsmeden. En kjøretur på omtrent 20 minutter. Følg med videre!

Les også Reise med barn i høst.

(foto: Mette Skaland)

2 Comments Post a comment
  1. Mette #

    Hei 🙂
    Ja, Norge liker dere veldig godt! 😉
    På vegne av landet: Mette

    March 12, 2013

Trackbacks & Pingbacks

  1. Norge kan også lide os! – Lyngby Vandrerhjem

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS