Skip to content

Louvre

En tur innom Louvre, er nesten obligatorisk når man er i Paris. Dette er et enormt museum og man kan bruke flere måneder på å komme igjennom hele. Vi avtalte med barna i forkant hva vi skulle se og valgte ut to ting – Mona Lisa og Mumien. Jeg tror vi brukte tre timer på turen!

Louvre er ikke tilrettelagt for barnevogner. Det er heiser, men likevel endte vi med å bære vognen opp og ned utallige trapper! Uansett var barna fornøyde, og etter en Crêpe Nutella og en kaffe, var vi voksne også fornøyde med turen.

Hilsen familien i Paris

Louvre www.louvre.fr/en

2 Comments Post a comment
 1. Thorbjørn #

  Vi synes det var et scoup å kjøpe billeterne på forhånd og være klare 10 minutter før dørene ble åpnet. Hele familien gikk med raske skritt til Mona Lisa og barna synes det var stort å være der. Det synes jeg egentlig også. Det var ikke akkurat et sted mine foreldre har tatt meg som barn. Vi trodde egentlig ikke at barna gadd i det hele tatt, men det var faktisk yngstemann på 11 som maste mest. Etter Mona var det den egyptiske samlingen før vi måtte finne et sted å lade litt opp.

  Det ble Starbucks i underetasjen rett overfor en lekker bokhandel. Med ny energi ble det fotosesjon der hvor de to pyramider møter hverandre i samme etasje. Rett som vi var ferdige kom vi over NATURE & DECOUVERTES som bare er en dødslekker butikk. Litt hage-ting, kule bøker og enda kulere leker. Det hele toppet seg da en meget imøtekommende ekspedient synes vi skulle prøve det elektriske skate board og det i butikken.

  Jeg er litt usikker på familiens beste minne fra Louvre; Mona, mumier eller elektrisk skate board … det var spennende alt sammen.

  April 23, 2012
  • Mette #

   Herlig! Det var mange gode tips! Takk skal du ha! Da er det bare å ta med barna til Louvre!

   Det er vel ikke tilfeldig at mange som er i Louvre med barn, ser nøyaktig det samme som dere – Mona Lisa og mumier. Barn vet ofte hva det er på forhånd og ønsker å se det. Vet dere hvorfor de kjenner til akkuratt disse?
   Fra tegneserier vel! Jeg hadde mitt første møte med Mona Lisa i Donald og mumier fra Scooby Doo. 😉 Slik er det i dag også.

   Ellers har jeg fått en mail som lyder slik:
   “Kan også tipse om at det ofte er mindre kø ved inngangen i passage Richeliu, ved rue Rivioli. Det er også greit å kjøpe billetter på automatene nede ved inngangen. Selv om køen ser uendelig lang ut går det ofte fort!”

   Takk for engasjementet!
   Ha en god dag!
   Mette

   April 24, 2012

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS