Skip to content

La barna fotografere

I ferier kan det forekomme at foreldre vil gjøre noe barna ikke har lyst til. Da kan de kanskje kjede seg litt. (Hva, kan de?!…). Et tips er å låne bort kameraet. Her har Even fått låne mitt Canon 7D kamera, og tar bilder i alle farger og fassonger inne i kirken La Sagrada Familia, Barcelona. Her er storebror modell, mens han fikser på sveisen som ble ødelagt i regnskuren rett før. Even sitter på huk og tar bilde oppover. På den måten får han både med Mads og utsmykkingen i taket.

I våre dager har mange mobil, og kjeder de seg spiller de ofte på den. Inspirer barna til å ta bilder med mobilen isteden. Mange telefoner har gode kameraer.

Jeg prøver å få guttene til å fotografere annerledesbilder, som å ligge på gulvet og ta bilder av taket, fotografer fra alle mulige vinkler, osv.

Det er en prestasjon for en lettvekter og holde et så stort og tungt kamera mot nesen, mens han lener seg bakover, samtidig som han ikke skal bevege kameraet, for så å ta bilde av taket høyt der oppe …

Se på det flotte taket! Dette var fantastisk å oppleve, både for store og små.

Jeg har lånt bort kamera med forskjellig hell. Vår nest yngste fotograf på 9 år, får lov å låne kameraet mitt på én betingelse, at han har snoren rundt halsen. Barna våre er blitt glade i å fotografere, og tar mange gøyale bilder. De var kanskje tre – fire år, da de begynte å interessere seg for å ta bilder. Etter et lite, men kostbart uhell, kjøpte vi engangskameraer. Med et slikt kamera er det vanskelig å få gode resultater, men barna har glede av bildene uansett – det er min erfaring. For de som orker – kjøp et album, slik at barna kan lage seg et fint minne fra turen.

Bildene er fra La Sagrada Familia i Barcelona.

Har du noen tanker om fotografering? Kanskje vet du om et lite kamera som passer til småtroll? Skriv gjerne en kommentar med dine erfaringer.

 

(foto: Even 9 år)

 

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS