Skip to content

Jyllands Afrika – Borbjerg Mølle

Det er tidlig morgen i Jyllands “Mitt Afrika” – Borbjerg Mølle, og Ester skal mate dyrene. Alle er velkommen til å være med på mating og vi er med! Her bor søte nesebjørner, noen vakre lamaer, esler, geiter, emuer og en katt.

Er eslet sta som et esel? Tja, den var i hvert fall sulten som en ulv …

Lamaen legger sin elsk på Gustav – det kiler!

Ester sniker seg forsiktig inn med mat til emuene. De kan bli svært hissige når de ruger på egg, derfor holder vi vakt. Jeg får tatt ett bilde gjennom strømgjerdet, før jeg får skikkelig støt og hyler! Smart …

Nå har alle dyrene fått mat – tid for vår frokost!

Lurer på hva småfolk tenker på, mens vi smører sunn og god sjokoladepålegg-frokost?

Eller kanskje Gustav kikker på en av Esters 2300 elefanter? Hun har etter mange års arbeid med SOS Barnebyer i Swaziland, blitt helt betatt av Afrika. Borbjerg Mølle er blitt Ester sitt Afrika – bare på Jylland. Her bor en samling elefanter i forskjellige størrelser. Alt fra …

– elefant romnøkler, til …

– to kjempestore elefantskulpturer! Mammaelefanten er på 3,20 m og på avstand ser det ut som to elefanter er ute på tur i full frihet.

Gjennom den tette skogen, skimter vi en afrikansk Kubaka. Teltet står på et platå og man vil få følelsen av å overnatte i den afrikanske bushen.

Her skulle vi bo den første natten, men det ble dessverre litt for kaldt. Vi må komme tilbake når det blir varmt nok! Tenk å våkne til fuglekvitter, ta et morgenbad fra bryggen, for deretter å spise frokost på terrassen …

På vei ned til bryggen går noen ned trappen, mens andre velger alternative veier.

Det er så vakkert og fredelig nede ved Møllesjøen. Vil tro det kan være romantisk å sitte her, etter at barna har sovnet i Kubukaen.

På vår oppdagelsesferd i området ved Borbjerg Mølle, kommer vi over en taubåt. I en liten bod, henger det redningsvester. Da er det bare å bli med over til øya for å lete etter dyrespor. Når vi er gått i land, stikker noen av med båten – storebrødre!!!

Ettermiddagsfiske med strå i vannkanten gir ingen fisk, men noen er ganske sikre på at de så en giga-gjedde.

I neste innlegg fra Limfjorden kan dere lese om en fantastisk ridetur for absolutt nybegynnere, en lærerrik tur til Kystsenteret Thyborøn, sykkeltur på øya Venø og noen kulinariske innslag fra Limfjorden.

Borbjerg Mølle | www.borbjergmill.dk

 

(foto: Mette Skaland)

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS