Skip to content

Hvor drømmer vi om å reise i 2017?

I en viss alder trenger man ikke reise langt avgårde for å utforske og oppleve spennende ting …

Kanel?..

Når barna er små, er det vel vi voksne som trenger litt ferie og avkobling …

Hjemme med barn

Det viktigste med ferien er at vi har fri, ingen skal på skole, i barnehagen eller på jobb. Vi kan legge hverdagen til side, lade batteriene og fylle på med gode opplevelser.

Er det et sted dere drømmer om å reise i år?

Jeg drømmer om Paris og synes Frankrike er et deilig sted å være – også med barn. Franskmenn er vennlige, maten er nydelig og det er alt annet også. Nydelig altså!

Piknik på gresset ved Eiffeltårnet.

Piknik

ReiseMedBarn drømmer om å reise til England, min barndoms sommerferie. Jeg var syv år og vi leide den kuleste campingbilen! En familie på fem i en VW Camper, med løftetak som ga to ekstra soveplasser. Det må ha vært trangt, men det var helt topp – for meg i hvert fall!

Det jeg husker best er at pappa kjørte feil vei i en rundkjøring, gresskledde åser og hippier som gikk nakne ved Stonehenge. Det er nok ingen hippier lenger, men mye annet spennende å se i England. Kanskje vil jeg en gang reise med min familie i England og leie en Camper bare for gøy. Slik så den ut – så gammel at den er på museum.

VW Camper

I sommer er drømmen å bo i en av de historiske bygningene til The Landmark Trust. Et fond som pusser opp og bevarer gamle og ærverdige landemerker, slik at blant annet vi, kan leie et slott eller en borg. Tenk hvilken opplevelse det vil bli for barna! Noe slikt har de aldri opplevd tidligere.

Hva med å kjenne på svunnen tid – leie i et tårn i nærheten av Ipswich eller et grisehus i Yorkshire? Ganske kult grisehus, mener nå jeg!

Pigsty

Kanskje vi kan prøve en av anbefalingene til fantastiske Alastair Sawdays? Bo i en sigøynervogn eller et persisk telt? Bare se på det som ble kåret til fjorårets hoteller og feriested i 2015 – bli inspirert!

dovecote-bath-and-view.jpg_gallery_preview

ReiseMedBarn besøkte Hunderfossen i fjor, og det har festet seg i minnet til vårt yngste barn. Han vil tilbake til trollene, som han sier.

En kvalitetspark som også er verdt et besøk er Kristiansand Dyrepark. Vi har ikke vært der siden våre to eldste barn var 5 og 7 år. Vår eldste, som nå har levd dobbelt så lenge og blitt 14, snakker fortsatt om den ferien. Dyreparken gjorde sterkt inntrykk og særlig likte han å kjøre bil. Det er en stor sorg at han er blitt for stor for den aktiviteten, men desto mer vil han kanskje engasjere seg i lillebror sin tur.

Biltur i Dyreparken

Det er en kostbar affære å være i fornøyelsesparker. Hva med en tur til Danmark, der man kan spise og bo rimelig? Kjøpe en drage eller to og reise til Mols Bjerge.

Mads m drage

Danmark er perfekt for drageflyving – alltid vind.

Drage Molsbjerge

Å være på toppen av det romerne kaller for “Bløtkaken”, har gjort dypt inntrykk på vår 10 åring. Han snakker fortsatt om den flotte utsikten og reiser gjerne tilbake til Roma.

"Bløtkaken" i Roma

En tenåring vil kanskje til et sted der man kan kjøre nedover på ski og ta heisen opp. Hvis vår fjortis får velge, blir det Rauland

Holtardalen

– og får han velge et sted til, blir det nok å slappe av på en solseng i varmere strøk. Kanskje han drømmer om én av disse fra Lindos i Hellas?

Rhodos

Skal ungene lære å gå på ski, er Nordseter et supert sted å være. Rimelige hytter og god atmosfære på familiedrevne Nordseter Fjellstue.

Skitrening

ReiseMedBarn oppfordrer å velge den type ferie som passer best for dere som familie. Ferien blir ikke bedre om den koster mer, er vår erfaring! Det som til syvende og sist avgjør om ferien blir topp, er hvordan vi har det sammen på tur – og gode menneskemøter.

Det er rimelig og viktig å drømme, men pass på –  det kan bli en reise ut av det!

Ha en fin vår!

 

(foto: Mette Skaland og Bendik Rugaas)

5 Comments Post a comment
 1. Gry Anette Valstad #

  Så utrolig flott side Mette! Her var det mange gode tips:)

  February 2, 2015
  • admin #

   Hei Gry

   Tusen takk! Det var en koselig tilbakemelding! 🙂

   Mette

   February 3, 2015
 2. Så fin blogg med flotte bilder og gode innlegg, Godt å drømme seg litt bort!

  https://newfamily2015.wordpress.com/

  September 7, 2016
 3. Tonje #

  Vi har bestilt Frankriketur til sommeren… Og da skal vi først en liten uke til Paris. Mange synest vi er sprø med tre barn på 1, 4 og 7.. Men satser på å ta det helt på barnas premisser og satse på at det går bra 😀

  March 9, 2017
  • Mette #

   Hei Tonje.

   Så heldige dere er! Paris er en deilig by, også med barn. Jeg tror det er lurt å følge premissene til barna.
   Les gjerne det jeg har skrevet om å reise med barn til Paris. Der er det kanskje noen nyttige tips.
   En rusletur langs Seinen og Lekeplassen i Luxemburg parken, kan anbefales.

   God tur!

   Mette

   March 9, 2017

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS