Skip to content

Glamorøs + Camping = Glamping

Velkommen til å prøve noe helt utenom det vanlige!

– Det aller siste innen ferie er glamping, sier Åse, som bor med mann og to barn i England. – Det er en blanding av ”glam” og camping, noe mer  ”glamorøst” enn en campingferie. Man leier et mongolsk telt, sover godt i senger og våkner til lyden av fuglekvitter. Her er et utekjøkken med spisebord og stoler. Inne i teltet er det senger, en sofa og et lite bord. Av toalettfasiliteter er det utendørs dusj – også med fuglekvitter, samt felles utedo. Vi bestemte oss for prøve en slik ferie, og valgte Woodland Yurting i Sussex, ca. 1 1/2 times kjøretur fra London. Både vi voksne og barna hadde det supert, forteller Åse.

I flere land i Europa er det blitt populært å leie seg en Yurt. På grunn av finanskrisen i Europa er folk blitt mer forsiktig og velger alternative løsninger til ferie. Dette er rimeligere enn hotellferie og komforten er relativt god. Yurt er et mongolsk telt og er større og kraftigere enn de vi reiser rundt med på telttur i Norge. Teltet består av flere lag med tøy, noe som gjør det behagelig svalt ved varme dager, samtidig som det isolerer ved kulde.

Ganske fint å steke pannekaker på trammen.

Reiser man på glampingtur er det gjerne et område med flere telt, der man fint kan kombinere det sosiale med det helt private. Det er fint for barnefamilier, da det er noe å finne på for alle. Her kan ungene boltre seg i flott natur, finne frosker i elven, fange sommerfugler, klatre i trær og leke med søsken eller barn som bor i nabo-yurten.

Heisann! Kanskje en prins …

– I regi Woodland Skills, holdes et 4 timers “Working with nature”  kurs om hvordan overleve i villmarken – for de som ønsker. Andrew og barna har lært å tenne bål uten fyrstikker, lært om hvilke planter og urter man kan spise, har laget nyttige redskaper til jakt og fiske og i det hele tatt fått kunnskap om hvordan overleve i de mørke engelske skoger…, forteller Åse.

 

Noen vil kanskje mene at dette ikke er stor fangst – men for Lars og Lotte er dette stort!

En fredlig stund ved bålet. Ingen ting er som grille marsmellows med pappa!

Klatretau og mye å leke med for Lotte og lillebror.

For en stresset forelder kan det også vœre godt med litt alene tid og dulling. En liten tur gjennom et skogholt og opp en liten ås, finner du en nydelig liten hytte med store vinduer og en liten kakkelovn. Her kan du få massasje og egenpleie om det er et ønske. – Gjett hva mor gjør, mens far og barn leser spøkelseshistorier i mørket med hodelykt, spør Åse med et smil.

Hvis dere fremdeles ikke har planlagt ferie, hva med en glampingtur?

Jeg vil tro at slik ferie også passer godt for de som reiser alene med barn. Det er ingen trafikk, fullstendig fredelig uten å være kjedelig, det er som regel engasjerte idealister i arbeid på slike steder, man oppholder seg mye utendørs og lett å komme i snakk med andre “glampere”.

Her er linker til et lite utvalg glampingsteder i Europa:

Woodland Yurting – England | www.woodlandyurting.com

Luxury Lake Distrikt Yurts – England | www.lake-district-yurts.com

Voix du Ruisseau – Frankrike | www.voixduruisseau.org

 

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS