Skip to content

Fra Fredrikstad til India

Frem mot jul vil dere bli kjent med vår kjære familie på fire og deres to måneder lange reise i India.

En ting er sikkert, India er et fantastisk, deilig, annerledes, spennende og vakkert land! Velger man å reise til India, garanteres en eksotisk opplevelse man sent vil glemme.

Velkommen med på en inspirerende reise til India med familien Kaja, Mathias, Ragnhild og Henning.

New/Old Dehli 

Endelig er vi her! Etter måneder med forberedelser, visumkøer og planlegging!

Vi har nå hatt en dag i Delhi. Byen er kaotisk! Her går kuer, griser, vannbøfler, elefanter, hester, ekorn og papegøyer i gatene. Pluss en god del indere – og én turist utenom oss. Dagens høydepunkt er absolutt en taxi tur i Rickshaw, pluss en ”butterchicken” på takterrassen på vårt koselige hotell.

Tre dager skal vi tilbringe i Dehli. Vi hadde tenkt å ta det litt rolig. Kanskje bruke de første dagene til å “akklimatisere” oss. I stedet har vi utforsket byen og fått tre dager proppfulle av opplevelser og inntrykk. Dette er gøy og annerledes!

Her er det masse mennesker, spennende lukter, biler, sykler, kjerrer, tuting og kaos. Vi kjører metroen til og fra sentrum – også på fredag ettermiddag midt i rushet. Står helt tett i tett, tviholder på sekken og hverandre. Det går helt fint!

Vi besøker Delhi Zoo – en stor, fin dyrehage med over 1000 arter og hvor det heldigvis ser ut som om dyra har det bra.

Vi har sett et flott persisk/indisk grav-palass og gått i basaren i Old Delhi. Folk er blide, vennlige og hjelpsomme. Synes allerede vi har opplevd litt av hvordan India er. Hjemme på kvelden slapper vi av og spiser god mat på den deilige takterrassen.

På toget

I dag har vi reist med tog fra Dehli til Agra. Stod opp kl kvart over 4 for å rekke toget kl 6 om morgenen. På togturen satt vi sammen med en mann som var noe for seg selv. På den 3 timers lange turen, rakk han å be, brøle i telefonen, snakke hindi med Ragnhild, stirre på Kaja og Mathias som spilte spill, tasse frem og tilbake i gangen, gre håret, ta av og på skoene minst 11 ganger, smatte, prompe og rape før han til slutt fant seg laken, pledd og pute (egentlig Henning sitt) og la seg ned, sovnet og snorket – høyt!

Så togturen ble ikke akkurat kjedelig …

Agra

Vi er kommet til Agra. Byen er mest berømt for et palass – Taj Mahal – kjent som verdens vakreste bygning.

Vi sparer det til i morgen. I dag vil vi se resten av byen, som er overraskende rolig, men med mye dyr! Her møter vi ekorn …

… aper, okser, vannbøfler, kuer, geiter, griser og noen falker – samt mange flotte, smilende og fargerike mennesker.

Vi har det helt supert! Flott hotell med svømmebasseng, som er blitt testet ut. Kaldt i vannet, men sol og shortsvær – vi nyter å ha sommer igjen!

På gjensyn!

Hotell i New Dehli | www.shantihome.com

Hotell  i Agra | www.mansinghhotels.com

 

(foto: Ragnhild og Henning)

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS