Skip to content

Fra Fredrikstad til India – reisen fortsetter

Vi blir med familien Kaja, Mathias, Ragnhild og Henning på reisen videre i India.

Taj Mahal – verdens vakreste bygning.

Et av de syv underverker – verdens vakreste bygning er å finne i byen Agra! Nå har vi vært der! Det var overveldende! Vi hadde en glimrende guide som fortalte oss masse om bygget og dets historie. Bygget er et symbol på hersker Shah Jahan sin kjærlighet til avdød kone nummer tre. Med henne hadde han 14 barn …

Vi fortsetter å storkose oss og ingen har så langt blitt syke – bank i bordet!

Tigersafari i Ranthambore Nasjonalpark

Turen har nå gått videre til Khem Villas. Det er et luksuriøst ressort i utkanten av Ranthambore Nasjonalpark. Bill Clinton var her nylig med sin datter! Hvorfor vi ønsker å besøke denne nasjonalparken, er å få et sjeldent syn av den indiske tigeren. I India er det bare 1400 tigere igjen og ca. 35 lever her. Vi hadde en 4 timers jeeptur gjennom parken, som viste seg å være en stor naturopplevelse. Ressorten er meget bra gjennomført med økologi og vegetarmat. Et fantastisk dyre- og fugleliv!

Vi så dessverre ingen tigere, men nok av andre dyr – krokodiller, aper, hjort, indisk rådyr, påfugler, øgler med mer.. Dette er et sted vi vil anbefale alle som er på besøk i India.

Bundi – en uoppdaget perle.

Vi har nå kommet til en fantastisk hyggelig by som heter Bundi. En uoppdaget perle i Rajasthan! Her bor vi på et lite familiedrevet hotell, i en flott bygning som er 300 år gammel – Bundi Vilas. Utenfor hotellet bor denne kua …

På takterrassen ser vi utover byen og opp mot et stort fort. Det ligner et spøkelsesslott og er fullt av aper! Ved solnedgang springer de rundt på murene og er både ganske frekke og morsomme. Første ettermiddagen hoppet en ape opp på ryggen til Henning, før den raste videre i full fart.

Her har vi roet oss litt og fått tid til både skolearbeid, lesing og masse tegning. Vi traff to kunstnere i dag som fikk se Matias og Kajas tegninger. Vi fikk noen gode tegnetips og kjøpte to flotte ape- og tigerbilder som takk for hjelpen. I morgen går turen til den hellige byen Pushkar.

Pushkar – en hellig by i utkanten av ørkenen.

Nå er det en stund siden jeg har skrevet, for nettilgangen har vært dårlig. Slik kan det være iblant, når man reiser i India.

Vi har det helt topp! Igjen har vi hatt mange nye flotte og morsomme opplevelser. Hver dag blir vi bedre og bedre kjent med dette mangfoldige, kaotiske, vakre og fantastiske landet. De sier at det er umulig å være likegyldig til India – det er et land en enten hater eller elsker. Vi elsker det! Folk er hyggelige og imøtekommende absolutt overalt. Vi føler oss trygge, privilegerte og er bare helt overveldet!

Vi har vært i Pushkar i tre dager. Det er en hellig by og mange hinduer drar hit på pilegrimsreise på grunn av det berømte Brahmatempelet. Her har vi også vært på kamlsafari. 3 timer på hver vår kamel gjennom landsbyer og ut i ørkenen. Der fikk vi se  solnedgangen – en fantastisk naturopplevelse!

Vi avslutter rundereisen i området Rajasthan med nok et høydepunkt, den vakre byen Udaipur. Dette kan du lese mer om i neste innlegg fra India.

På gjensyn til neste gang!

Hotell i Agra / Taj Mahal | www.mansinghhotels.com

Ranthambore Nasjonalpark | www.khemvillas.com

Bundi Vilas | www.bundivilas.com

Pushkar | www.atithiguesthouse.com 

Her kan du lese første innlegg fra turen vår – www.reisemedbarn.no/fra-fredrikstad-til-india/

 

(foto: Ragnhild og Henning)

 

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS