Skip to content

Forventningene og planleggingen er en forlengelse av ferien

Mor og barn på reise i Sør Afrika

Velkommen til et “nytt” år med inspirasjon og planlegging for neste års sommerferie, samt noen tips til vinterferier, ikke-gjør-dette ferier, langhelger, høstferier, kortreiste og langreiste ferier, aktive ferier, bli-i-Norge ferier, juleferier (selv om jeg være hjemme!), late ferier og til slutt – ReiseMedBarn ferier!

Her er noe av det dere kan lese om i høst:

1. Surfekurs for foreldre og barn langs kysten ved Forêt Domaniale de la Coubre la Tremblade, litt syd for La Rochelle i Frankrike.

2. Vi er så glade for Bed & Breakfast!

Det er litt uforutsigbart og spennende, man vet ikke helt hva man kommer til. Så opplever vi diskret, men personlig service, hjemmekoselig stemning og får disse herlige menneskemøtene.

Villa Frivole i Saint-Palais-Sur-Mer er nok et deilig Bed & Breakfast på vestkysten av Frankrike. Her er det Elisabeth som drifter huset, mens mannen, Gilles Jonemann, har verksted i kjelleren og designer smykker for de største motehusene i Paris.

 

 

 

 

 

3. Le Petit Moulin! Planlegger dere ferie med storfamilien eller venner med barn, har jeg bare én ting å si – lei dette huset! Det er helt fantastisk! Jeg skal forklare hvorfor …

4. Sporty farfar reiser alene med barnebarn til Venezia, Roma og Rhodos. Even fikk i oppdrag å ta bilder, og tok det på alvor. De to første dagene så han alt med ett øye gjennom kameraet – og tok 600 bilder!

5. Storbyer har steder som er gode for både store og små. Her er en park i Roma.

6. Danmark har alt, også vind! Kjøp en drage og bestig Molsbjerget. Det er en perfekt gåtur fra parkeringsplassen, perfekt utsikt, perfekt til å sende opp drager og helt perfekt å rulle ned igjen til bilen.

7. Vi tenkte Salvador Dalí museet i Figueres – Spania, var gøy for barna. De som liker kunstneren godt, kan sikkert gå der i timesvis. Vi ble lei etter 10 minutter. Men, vi er alle enige om at det var verdt turen og mye rar kunst har festet seg til minnet.

8. Til sammen har vi 16 barn!

En annerledes ReiseMedBarn historie – ReiseUtenBarn. Jeg forteller om denne turen, fordi det var så gøy og bidro til at slitne småbarnsforeldre fikk mer energi! Og kanskje det kan inspirere andre til å gjøre noe lignende.

ReiseMedBarn vil også lage flere artikler om å reise alene med barn. Det er mange som gjør det, av forskjellige grunner. Og noen tør ikke reise alene. Kanskje historier om andre som reiser, kan inspirere de som kvier seg? Uansett er det lurt å planlegge godt i forkant, for å unngå de aller største overraskelsene. Dessuten er planleggingen som en forlengelse av ferien – synes nå jeg.

Det er viktig å leve i nuet, men jeg er et svakt menneske og trenger noe å glede meg over nå som vi nærmer oss vinteren. Da er det godt å hente frem de gode minnene fra sommeren som var, og samtidig ha en barnslig forventning om det som venter av nye eventyr.

Jeg gleder meg til å dele andres og mine historier med dere!

Runder av med et herlig sitat av Henrik Ibsen:

“Kan hende jeg seiler min skute på grunn; men så er det dog deilig å fare!

God sensommer!

 

Er det noe du vil at ReiseMedBarn skal skrive om?

 

(foto: Bendik Rugaas, Christin Krokene, Mette Skaland)

2 Comments Post a comment
 1. Hei Reise Med Barn,
  Takk for smakebitene for høstens innhold. Vi gleder oss til å lese mer.

  Ønsker bare å støtte din utsagn om at forberedelse er en del av opplevelsen. Vår erfaring er at barna gleder seg mer og får en bedre opplevelse av ferien hvis de er delaktig i planlegging og samle informasjon om hvor de skal. Kjøp en metall/korktavle eller sett av et hjørne av kjøkkenbenken til å samle info, henge opp tegninger/kart/bilder av stedet og skrive ned gode tips og ideer dere får fra venner og kjente.

  August 30, 2012
  • Mette #

   Hei dere! 🙂

   Så bra at dere liker det dere leser!

   Følg med videre – og kos dere inn i vinteren med historier om å ReiseMedBarn 🙂

   Mvh. Mette

   August 31, 2012

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS