Skip to content

Førjulstur til Bergen

Mange velger London eller New York, men vi vil til Bergen! ReiseMedBarn ønsker en litt annerledes og utradisjonell førjulstur! Vårt mål for turen er å besøke Akvariet, kjøre Fløibanen, spise juletallerken, kjenne på julestemningen og bare være sammen – to foreldre, to barn og en farfar.

Med 8 timer i bil er det viktig med en skikkelig matpakke. Her er vår favoritt:

  1. Brød, smør, dijonsennep (litt), avokado, sprøstekt bacon, brie, salat, tomat, salt, pepper og litt rød løk.
  2. Brød, smør, litt dijonsennep og majones, ost, skinke, tomat, salat, pepper og litt rød løk.

MatpakkeKaffe på termos, drikke til barna, litt kjeks, nøtter, gulrøtter og eplebiter! En nødvendighet på lange bilturer. Den som ikke kjører har serveringsjobben og uten å overdrive kan jeg si det blir en del jobbing …

En luftetur i frisk luft, hjelper mot bilsyke.

Bilsyk

Vi kjører fra Oslo fredag kl. 14:00 og blir anbefalt den lengste kjøreetappen over Hemsedalfjellet. Veiene er bedre i mørket enn alternativene, og det er spennende å kjøre gjennom verdens lengste tunnel – Lærdalstunellen. Veien er fin, men det siste stykket fra Voss til Bergen er svingete, og topper det hele med en million tuneller.  Er det virkelig hovedveien til Bergen, Norges nest største by?

Vel fremme i Bergen kl. 22:15, blir vi møtt av dette nydelige juletreet i resepsjonen til Clarion Collection Hotel Havnekontoret. Det er en fredelig stemning på hotellet, slik at både roen og julestemningen kommer sigende. Rommet er et deilig familierom med to dobbeltsenger. Helt fantastisk å legge seg i god seng, litt kveldsmat på sengen og The Graham Norton Show på tv’en. Julestemning på hotellet

Akvariet er et av målene for turen vår til Bergen. Vi har jo fulgt med på tv! Det er et hyggelig sted å tilbringe noen timer. Med gangavstand fra sentrum av Bergen og beliggenhet flott til i et boligområde ved vannet.

Akvariet i Bergen

Neste mål for turen er Fløibanen og jeg gruer meg slik jeg alltid gjør, når det er sommerfugler involvert – i magen! Dette må man jo bare tørre og utsikten er fantastisk! Men se hvor bratt det er da …Fløibanen

Etter suppe, vafler, kakao og kaffe, deler vi oss! Vi foreldre tar bena fatt og går ned til byen, mens resten av følget kjører banen ned. Det er litt langt å gå for en fireåring.

Fine turveier bukter seg nedover den bratte fjellsiden. Det er virkelig en flott tur! Vi går ned på en halv time.

Gåtur ned fra Fløyen

Hallandussen – jeg tror vi passerte det aller søteste huset i Bergen!

Søteste huset i BergenClarion Hotel Havnekontoret har sentral beliggenhet på bryggen i Bergen. Fint å bo sentralt med barn, da blir det kortere gåavstander. Og joda, det er definitivt førjulstid i Bergen! Det står skrevet – svart på hvitt!

Litt skakt og på skeive, men herlig sjarmerende. Mange av husene har porter, og beveger man seg gjennom, åpenbarer det seg de mest spennende “bakgårder”. Gøy for både barn og voksne. Her finner man alt av butikker og restauranter. Vi fikk vår julemiddag på restauranten “Bryggeloftet & Stuene”. En sjarmerende og jovial restaurant, med Bergens beste lutefisk. Anbefales!

Bryggen i julestemningDet er ikke rart at bergensere er glade i og stolte over byen sin, der den ligger vakkert til i ettermiddagssolen.

Tenk at Bergen har ønsket reisende velkommen i mer enn 900 år, og all ære til bergensere som har klart å bevare denne fantastiske kulturarven! Oslo kan jo ikke være dårligere og har endelig – etter noen århundre, fått sin egen og litt mer nymotens “brygge” – nemlig Barcode.

Clarion Hotel er det brune bygget til venstre i bildet, med et utkikkstårn på taket. Absolutt verdt et besøk, med fin utsikt i alle himmelretninger.

Bryggen i ettermiddagssolHotellet er det ingen ting å utsette på. De har flotte familierom og en frokostbuffé  vi kunne tilbragt timer – om det ikke var for at vi skulle gjøre noe annet også. Hotellet er ikke et typisk barnehotell, men absolutt et familievennlig hotell! Her er flest voksne, det er en lun og varm atmosfære, faktisk ganske romantisk, vi voksne blir glade og det smitter over på barna – dessuten et supert sted å øve litt vanlig folkeskikk. Jeg tror nemlig både god og dårlig folkeskikk er litt smittsomt.

Clarion Collection Hotel HavnekontoretEtter en deilig frokost, må to generasjoner skrive postkort. Svigerfar er den eneste jeg vet om som fortsatt gjør det, og det som er så koselig! To gode venner av Gustav er heldige og får kort i posten. Veldig spennende – for de må gjette hvem det er fra…

Brevskriving

Her er bevis for hvor varierende en tur fra Bergen til Oslo kan være, særlig på denne årstiden. På vei til østlandet ønsker vi å kjøre en av verdens lengste hengebroer – Hardangerbrua, og derfra over Hardangervidda til Geilo. Det er en mindre vei med mange svinger, men utrolig vakker og mye å se på. Det passer fint med et stopp på Geilo. Nok en juletallerken på Hallingstuene, for å orke siste etappe på hjemturen.

Rett før blåtimen på Hardangervidda, men vi ser ingen blånisser …

Hjemturen i bil

Oppsummering av turen:

Bergen er en utrolig vakker by – med småbyfølelse, i en storby.

Akvariet er et interessant og hyggelig sted. Både voksne og barn har fine timer blant slanger, pingviner og seler – kan anbefales!

Julestemningen – absolutt! Kanskje ta en prat med Solan Gundersen angående den snømaskinen ..?

Fløibanen, med eller uten høydeskrekk – JA! Kjøp med god nistemat fra byen, for maten i restauranten på toppen, var middelmådig.

Clarion Collection Hotel Havnekontoret – vi vil bare tilbake!

Et supertips! Det er litt slitsomt å kjøre til Bergen på fredag og tilbake på søndag. Reis på torsdag – eller fly! Eller som Anita, ReiseMedBarn sin trofaste leser, skriver: “Ta toget! Det er en kjempefin tur.” ReiseMedBarn kan ikke være mer enig!

Få gode tips om biltur her:  bilferie med barn

 

God tur til Bergen!

 

(foto: Mette Skaland)

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS