Skip to content

Fantastiske Borbjerg Mølle ved Limfjorden

Turen til Limfjorden er skreddersydd for barnefamilier. ReiseMedBarn vil skrive innlegg om gøyale ting dere kan gjøre, hvor det er god og tradisjonsrik dansk mat og ikke minst hvor dere kan bo. Vi starter serien fra Limfjorden med det siste – ReiseMedBarn anbefaler nemlig Borbjerg Mølle på det varmeste.

Med sykler på bilen kjører vi om bord på Stena Line i Oslo og turen til Frederikshavn tar 12 timer. Derfra er det omtrent to timers kjøretur til Holstebro og Borbjerg Mølle – en perle ved Møllesjøen og et godt utgangspunkt for forskjellige aktiviteter ved Limfjorden.

Borbjerg Mølle eies av Ester, en kul dame som kjører motorsykkel. I tillegg til å være kul, kan man nok legge til at hun er tøff, kreativ, dyktig og med et stort hjerte. Jeg siterer fra hennes bok – “Hvad ville livet være, hvis vi ikke havde mod til at prøve noget?” – og det forklarer mye. Reis til Borbjerg Mølle og du vil oppleve et herlig og annerledes overnattingssted. Her er litt Afrika i Danmark – både voksne og barn i alle aldre vil elske det!

Det første barna ser når vi kommer til møllen, er to store elefantskulpturer. Deretter oppdager de lekeplassen! Den er bygget i tre og har alt et barn kan drømme om!

Det tar nøyaktig to minutter og så er elleveåringen våt fra knærne og ned. Han har slengt seg over bekken i Tarzanslynge, med lillebror på ryggen … ups!

Vel innlosjert på møllen, rusler vi en tur i landskapet ved innsjøen. Vi følger en Jungelsti og passerer de to “elefantene” og en “bøffel”.

Fordi vi har med barn, oppdager vi ting vi aldri ville sett om vi voksne gikk alene. For eksempel utenfor stien i en bratt skråning, henger nok en slynge. Den må testes og far klatrer opp i treet, for å lese hva som står på skiltet høyt der oppe. Der står skrevet – Utsikten er bedre på toppen!

Årets fiskekonkurranse foregår mens vi rusler på stien langs vannet, og Gustav prøver fiskelykken med en pinne. Han har like lite hell med den, som fiskerne har med sitt profesjonelle utstyr. Det blir ikke satt noen rekorder den dagen, men det er mulig å få gjedde opp til 10 kilo.

På vår oppdagelsesferd, oppdager vi et nytt skilt – Jorden er giftig. Det er en hinderløype der man skal ungå å sette foten ned på bakken. Ikke lett, men veldig gøy!

Hva med en treningsøkt utendørs? Natur Fitness – for de sprekeste av oss.

Etter en treningsøkt i skogen, kommer vi til denne hengebroen. Vi kan godt se for oss krokodiller i elven … Kanskje det er en krokodille Gustav er redd for – over broen vil han ikke!

Joda, det ordner seg til slutt.

Fortsatt er det mer å utforske på møllen og etter en lang dag med mange inntrykk, sovner ungene raskt. Det er fint for i morgen tidlig, skal de være med Ester å mate dyrene.

Det kan dere lese om i neste innlegg fra Danmark.

Borbjerg Mølle | www.borbjergmill.dk

 

(foto: Even, Ole Jakob Rugaas og Mette Skaland)

 

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS