Skip to content

Påskeferie på Rauland

Vi gleder oss til siste tur med skilek for denne sesongen og velger å leie hytte sammen med et vennepar og deres barn. Nå ser vi frem til å prøve det som er blitt Norges mest populære hytteområde de siste årene – nemlig Rauland!

Kjøreturen tar omtrent 3 timer i lite trafikk. Mye fint å se på bilturen er det også. Jeg kan nevne Gaustatoppen i strålende solskinn, mens dalstrøkene og Rjukan ligger i skyggen av de høye fjellene. Dere har kanskje hørt om speilene som er montert i fjellveggen ved Rjukan, for å reflektere sollyset ned til bygda? Stilig!

Veien går bratt fra Rjukan og opp på fjellet. Vi kommer til toppen og ser Hardangervidda i nydelig ettermiddagssol –  ja, nå kjenner vi alle at dette kommer til å bli bra!

Vi tar turen for å finne ut hvorfor Rauland er blitt så populært, og når vi kommer frem til hytten, forstår vi én av årsakene til det. Her er vakker natur og de som utvikler hyttegrendene, har tatt hensyn til dette. Hyttene glir godt inn i landskapet, mørk brune med snø eller gress på taket. Fjellbygden Rauland ligger ved foten av Hardangervidda, Nord-Europas største høgfjellsplatå og Norges største nasjonalpark.

Alpinbakken bader i ettermiddagsolen.

Det er fortsatt mye snø i fjellet og det er ingen fare for påskeferien. En fin blanding av snø og gress på hyttetakene, gir allikevel et lite hint om hvilken årstid vi går i møte.

Ville Wilma har det i hvert fall gøy i en gedigen snøhaug!

På Rauland er det et tilbud for alle. Ønsker dere langrenn, kan Rauland tilby et fantastisk løypenett. Det er dessuten så variert og omfattende at du ikke trenger å ta samme turen flere dager, men kan møte nye opplevelser hver dag.

For dere som reiser med baby, kan man trille barnevogn langs småveiene ved hyttegrenden.

Alpinanlegget kan friste med 2 stolheiser, 7 skitrekk og 1 skibånd, som gir tilgang til 26 nedfarter. Anlegget er perfekt for nybegynnere, barnefamilier, ungdommer og egentlig alle som vil stå på ski. Jeg kan også med sikkerhet si at Rauland er bra for telemarkskjøring. Dette fordi jeg har en fb-venn som i årevis, har skrevet statusoppdateringer om puddersnøen på Rauland.

Vi lar oss ikke stoppe av litt snøfall og ungene har det gøy – uansett!

Fint er det også ved barnebakken i Holtardalen. Et fint område for småfolk å lære alpin. De kan kjøre slalom mellom pingviner og fluesopp, mens søsken kan slappe av med litt drikke fra kiosken.

Etter en god økt på ski, er det tid for grøt. Det er super hytteturmat, da den egentlig lager “seg selv”. Grøten kokes opp på morgenen og gryten pakkes inn i f eks håndklær (dynegrøt). Med noen timer lek i bakken, er den serveringsklar ved lunsjtider. Vi har alltid morrpølse til grøten, da det gir en fin balanse av salt mot det søte. Har du smakt?

Ta med familien til Vierli Vinterland – og du vil bli som barn igjen!

Vi reiser store og små til akebakken og har det kjempegøy! Her er de voksne like ivrige som barna. Tror egentlig den ene mammaen (ikke meg) er raskest i den sorte løypen … Godt med litt “girlpower” eller supermamma-kraft!

I tillegg til aking, er det et massivt tilbud for barn på Vierli. Jeg kan nevne trampoline, hoppepute, kuleløype, miniscooter, kjelketog eller rafting i gummibåt etter snøskuter. Det går ikke an å kjede seg! Norges beste snowboardpark har også beliggenhet på Vierli og er du heldig treffer du Terje Håkonsen i bakken.

Vi må prøve både kjelketog og miniscooter før hjemreisen. Det er noen ganske lykkelige unger som til slutt sovner i bilen på vei hjem. En begivenhetsrik ferie, full av fysisk aktivitet, lek og moro.

En takk til alle vi traff på Rauland, for at dere bidro til å gjøre turen så utrolig bra! Blide og hjelpsomme ansatte over alt. Det liker vi i ReiseMedBarn!

Til dere som reiser til Rauland i påsken – kos dere!

Påskeprogram Rauland

 

Litt behagelig reklame:

Neste innlegg fra Rauland, handler om en liten pjokk i alpinutstyr for første gang – og alt som hører med til den historien …

Visit Rauland | www.visitrauland.com

 

(foto: Mette Skaland)

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS