Skip to content

Eventyrlige Marrakech

Ane og Rune tar med sine to gutter på 7 og 10 år til Marokko og byen Marrakech. Målet med turen er selvsagt ferie, sol og varme, men også å gi barna en opplevelse av en annen verden. Stikkord – Tusen og en natt.

– Det blir en ferie full av inntrykk – alt er veldig forskjellig fra hjemme. Sansene jobber i høygir, man kjenner spennende lukter av krydder, røkelse, mynte, ild og røyk. Det er støy, terrakotta farger, masse mennesker, arabisk arkitektur, trange gater og smug. Som en reise tilbake i tid, sier Ane.                                                                                     For å få mest ut av ferien, velger de å dele uken i to. I begynnelsen bor de midt i smørøyet. Det finnes mange familiedrevne gjestehus i Marrakech og de velger et som heter Riad Zenith. Å bo på den måten anbefales på det varmeste og er en fin mulighet til å komme ennå nærmere kulturen. Resten av uken tilbringes på et moderne hotell med basseng. Det er et skjermet området, som stenger ute støy fra byen. En oase av ro, et sted man kan sortere alle inntrykk fra oppholdet og der guttene i grunn flytter inn i bassenget.

Marrakech byr på et enormt område av markedsgater, kalt Souken. En labyrint av trange, små gater til å gå seg vill i. Det er så mye å se på, at barna lett drømmer seg bort – derfor, hold fast i hverandre. Salgsboder med tak gjør det lunt og beskytter mot regn, samtidig som hele området er under åpen himmel.

Ved siden av Souken, er den kjente plassen Djemaa el Fna, som står på listen til Unescos verdensarv. På denne plassen er det et yrende folkeliv av både turister og fastboende – 365 dager i året. En ”fest” som har vart i over 1000 år. På dagtid slås det opp boder for salg av appelsinjuice, her er folk i fargerike kostymer som selger vann i tradisjonelle lærposer, unge mennesker vandrer rundt med aper i lenker (ikke bare trivelig å se) og man bør ikke ha slangefobi, da det ”kryr” av slangetemmere. Om kvelden fylles plassen med flere folk og underholdningen endrer karakter. Historiefortellere, dansere og tryllekunstnere dominerer og plassen dekkes av damp fra alle matbodene.

Og apropos maten – Marrakech tilbyr et fantastisk kjøkken, en reise i smak, med mye grønsaker, krydder, lam eller kylling. Maten tilberedes i flere timer og kokes i det som heter Tagine, en leirform bestående av et rundt fat med kant og et lokk formet som en kjegle. Alle ingrediensene legges i fatet og kokes med lokket på. Smakene som stiger opp med dampen, vil renne tilbake i retten langs veggene på lokket. Et måltid fult av smaker, der kjøttet er så mørt at det faller fra hverandre, og som gjerne serveres med couscous. Alle finner noe godt å spise, det er noe for en hver smak.

Ane anbefaler reisen for barn i skolealder, og aller helst litt større barn i 10-12 års alder. – Det er ganske overveldende å være liten i Marrakech, masse mennesker, lyd og mye som foregår på hvert gatehjørne, forteller Ane. – Vi var litt engstelige for at ungene skulle bli borte i alt virvaret. Vi skrev opp adressen til hotellet og våre telefonnummer på armene til begge, men innimellom tenkte jeg at vi burde hatt yngstemann i sele, sier hun med et smil.

Marrakech anbefales alle som vil oppleve noe annerledes og eksotisk! Intensiteten, livet og stemningen – det er en eventyrlig reise. Liker barna dine Harry Potter, vil de finne noe av den samme magien i Marrakech.

Les også En slags Kardemomme by.

God tur!

 

 

(foto: Ane og Rune)

6 Comments Post a comment
 1. Christin Krokene #

  Så fin nettside! Pen og harmonisk for øyet. Godt og blomstrende skrevet. Jeg levde meg inn og drømte med bort da jeg leste om ferien til Ane og Rune m/barn i Marokko.

  March 28, 2012
  • Mette #

   Takk for hyggelig tilbakemelding, Christin! Kanskje dere reiser til Marrakech neste gang? 😉
   Snart kommer også historier om å reise alene med barn. Følg med videre!
   Ha en fin vår!
   Mette

   April 12, 2012
 2. ,hei! vi reiser til marokko,agadir i oktober og skal være der i 5 uker med 2 barn, 8 år og 9 mnd. gru-gleder meg!!! skal ha 2 dager i paris først tenkte vi siden det ikke går direkte fly fra norge i den tiden…
  Noen tips??

  June 5, 2012
  • Mette #

   Hei Anette 🙂

   Takk for hyggelig melding!
   Så spennende at du skal til Marokko med to barn, og med litt forskjellig behov, vil jeg tro 😉
   Jeg vet hvordan det kan være, da vi har samme aldersforskjell på våre to yngste (les: Med sykkel i Barcelona).
   Jeg kommer tilbake med utfyllende svar litt senere, skal undersøke med noen som kjenner Marokko bedre enn meg. 🙂
   Nå skal jeg pakke kofferten, for i morgen reiser vi på tur uten barn til Paris, det er streik på flyplassen, min yngste sønn skal i morgen formiddag ha besøksdag i barnehagen og jeg MÅ skrive lang huskeliste til barnevakten – og kl. er allerede 23:00!
   Jeg svarer så snart jeg er tilbake!
   Ha en fortsatt fin juni!
   Mette 🙂

   June 5, 2012
  • ane #

   Hei, hei!

   Agadir er veldig enkelt med små og store og barnevogn og alt. Det er jo en litt “vestlig” by med brede gater og brede fortau, mye, mye roligere enn Marrakech. Vil tro det er andre barnefamilier der på Sydenferie! Jeg har vært der et par ganger uten barn. Er kanskje ikke like “eksotisk” som Marrakech og Essaouira, men den arabiske stemningen, luktene, mynte-teen og den gode maten er jo der, i tillegg til strand og sjø mm. Ta evt en liten utflukt til en landsby i nærheten som heter noe sånt som Tarazout, en bitteliten plass i sjøkanten med noen supre fiskerestauranter, total ro og windsurfere med rastafletter (ihvertfall var det slik da jeg var der for noen år tilbake!)…

   Ane

   June 15, 2012
   • Mette #

    Hei igjen, Anette! 🙂
    Her kommer litt forskjellige tips. Du får velge det du synes passer best for deg og din familie. 🙂
    – Paris – Luxembourg parken har spisesteder og kul lekeplass (koster litt). For fantastisk mat – La Régalade, 123 Rue Saint-Honoré. Rusle langs Seinen! For en pause og noe å drikke, Place Dauphine fredelig liten plass på øy i Seinen, gå over Pont-Neuf. Vet ikke budsjettet ditt, men dette mener jeg er vel brukte penger – fremmer aktivitet! Kjøp triksesparkesykkel til 9 åring på Nomades Roller Shop (.com) Place de la Bastille, 37 Bd Bourdon. Se på bilder i forkant, da har han noe å glede seg til. Han vil alltid ha noe å pusle med, han orker lenger distanser og dessuten får han masse oppmerksomhet for kul sparkesykkel når han begynner på skolen igjen. Den er litt dyrere, men er sveiset i ett stykke. Dermed tåler den røff behandling. Kan få plass i stor koffert, hjelmen kan han ha på hodet 😉
    – Flytur. En Ipod stappet med musikk, lydbøker og div er gull for eldstemann. (Tips: Fasanjakten av Roald Dahl er fornøyelig for alle!) Da har du tid til minstemann. Kjøp med litt god mat, litt snacks og noe godt å drikke fra Paris. Da kan dere kose dere på flyet til Marokko.
    – Marokko – hvis du vil lese om kvelden, ta med en liten hodelykt. Tips fra leser av ReiseMedBarn.

    Det hadde vært kjempehyggelig om du kan gi meg en tilbakemelding når dere kommer hjem.

    Lykke til og GOD TUR!

    Mette

    June 27, 2012

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS