Skip to content

Et lite stykke Tyskland

Mange av oss kjenner Tyskland som en motorveietappe, på vei sydover. Landet er stort og kan friste med variert natur – fra alpene i sør, til lavland og sandstrender i nord. På tide å bli kjent med Tyskland! Vi starter i nord.

Å være passasjer på Color Line til Kiel, er en komfortabel måte å reise til Tyskland. Mens båten transporterer oss fra ett sted til det neste, kan vi nyte latmannsliv ombord. Og foreldre trenger litt latskap, for å ha overskudd til et aktivt liv med barn. Slik er det bare.

Er dere en stor familie, kan det anbefales å ha to trestjerners lugarer og “connecting doors”. Det er én lugar med dobbeltseng og én med køyeseng. På vei til Tyskland, er vi fulle av forventninger til turen. Godt fornøyd etter middag i restaurant Mama Bella, rusler vi til lugaren og avslutter kvelden med lydbok.

båttur m lydbok

Følg med på landskapet under innseilingen til Kiel og man vil oppdage de flotteste sandstrender. Det florerer av surfere og kitere langs kysten.

Vi leier bobil og kjører mot det som tidligere var en del av Øst-Tyskland, nemlig Rostock og Warnemünde. Det har i mange år vært et kjent feriested. Vi bor på campingplass Baltic Freizeit, som tilbyr flott strand, restaurant og lekeplasser, mm. Les om vår bobilerfaring her.

Campingplass

For å komme fra campingplassen og over til Warnemünde, må man kjøre en kort fergetur.

Langs kanalen i sentrum av Warnemünde, oppdager vi en piratbåt. Vi har en treåring med umettelig behov for pirater og sjørøvere, derfor blir vi med på båttur. De fleste velger å sende barna alene, men det vil jeg ikke anbefale. Besetningen er søte og elskverdige, men de snakker bare tysk. Vi lærer å knyte knuter, synger og er på skattejakt. Alle får diplom!

Vi kan vel innrømme at dette ikke passer så godt for tenåringer …

Piratbåt for barn

Man kan ikke være i Tyskland uten å spise tysk pølse med surkål – bratwurst mit sauerkraut.

Pølsebod

Litt regn stopper ikke oss. Vi er sultne og ser frem til å smake tysk pølse. Mat kjøpt i en bod på torget i Warnemünde – er blant noe av det beste vi har smakt på lenge!

Ly under treet

Warnemünde var opprinnelig en liten fiskerby, slik Skagen var frem til 1800 tallet. Ingen hoppet frivillig i vannet på den tiden, men nå fylles byen av badeturister. Det er nydelige sandstrender langs hele den nordtyske kysten.

Å surfe er kult, det synes alle! Vi er på stranden i timevis ved Supremesurf Beachhouse. Noen surfer, noen kiter, mens andre bare koser seg. Surfeinstruktøren og de ansatte vi treffer – er supre! Dette er profesjonelt og bra.

En fornøyd surfe-fjortis på ettermiddagstur i rolig bakgate i Warnemunde.

 

Reisetips fra en som er glad i landet sitt – surfeinstruktør og småbarnsfar:

  • Rugen – praktfullt for familier med barn. Fint å sykle, flott natur og nydelige strender. Roligere enn Warnemünde.
  • Mecklenburg Seenplatte – fantastiske innsjøer med alle muligheter. Lei en kano eller husbåt, nyt fine tur- og sykkelmuligheter.

Ferierer man i dette området av Tyskland, er det en fordel om man hadde tysk på skolen. Det er ikke mange som snakker engelsk – men det stopper ikke oss!

ReiseMedBarn kommer med flere reisetips fra Nordtyskland. På gjensyn!

 

(foto: Mette Skaland)

 

 

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS