Skip to content

En ubeskrivelig reise med Color Line …

For en del år siden, var vi i en kjedelig situasjon. Vi trodde vi kjøpte “drømme” huset, med stor hage og flotte epletrær. Hagen var super, men huset viste seg å være råttent og måtte rives. Og hva har dette å gjøre med Color Line? Jo, nå skal dere få lese:

Det var i slutten av november og vi måtte flytte ganske akutt ut av huset. Vi var en liten familie på fire og bodde i campingvogn … Vår søte leieboer var også nødt til å flytte ut, men før hun dro ga hun oss 5000 kr. som takk for seg.

De pengene burde vi selvfølgelig spart, men det gjorde vi ikke!

Vi dro på vår første tur med Color Line. Og om ikke det var nok, booket vi fem stjernes lugar! Kanskje noe av det deiligste og mest “rampete” vi noen sinne har gjort, men i ettertid forstår jeg at det var 100 % fornuftig!

Og barna – de var i ekstase! Første gang på båttur, med badeland, god mat, super service og lugar med panoramavindu.

PanoramavinduVi reiste vekk fra en litt traurig hverdag. Livet på Color Line var så fjernt fra den virkeligheten, at det ble tre dager med masse deilig påfyll.

Et barn våkner til denne utsikten …

Morgenstemning

Reisen var akkurat passe lang til at vi rakk å finne roen. Det var så koselig, at det nesten er umulig å beskrive! Vi bodde så fint, at vi var mest på lugaren. Ungene var små og sovnet tidlig. Da bestilte vi mat og koste oss med havutsikt, bok og tv.

Se på denne utsikten! Broen mellom Fyn og Sjælland – Storebælt. Den kan man se i 21 tiden, på vei mot Oslo.

Broen

Noe av det jeg husker aller best, var da vi kom til terminalen før avreise. Det myldret av folk, var lang ventetid og et slags kølappsystem for å komme frem til skranken. Jeg skulle trykke for billett. Det var én for vanlige lugarer og én for femstjerners lugarer … Jeg trykket på knappen “vår” – og PLING, ledig i skranke 3 – for oss! Moses delte Rødehavet, og litt sånn føltes det. Folket flyttet seg til side og lagde en gang – og i enden satt damen i skranken og ventet på oss med et stort smil. Det var helt surrealistisk! Vi fikk gå forbi all kø og vente i en VIP-launch, med gratis brus og gode croissanter med sjokolade! “De skulle bare visst”, fniste vi som bodde i campingvogn …

Etter den fantastiske opplevelsen, har vi alltid ønsket å gjøre det en gang til. Nå har vi reist med Color Line flere ganger, vi har blant annet avsluttet kjøreturen i Europa, og tatt båten siste etappe hjem til Norge. Vi har også bodd i forskjellige lugarer. Det jeg kan si er at alle lugarene er bra, uansett stjerne – men ingen ting slår vår første opplevelse! Det var helt magisk!

Storebror og lillebror – tålmodig i kø ved vannsklien.

To brødre 2

Årene er gått, husproblemer er historie …

Storebrødre kjører nok en gang vannsklien med stor iver,

Storebrødre

… og en ny lillebror må gjøre det samme som sine eldre brødre.

Minstemann

Det er nok å utforske på en stor båt, så mye spennende å se …

Mye å se på

Og dessuten de beste korridorer med vegg til vegg tepper. Helt perfekt til løping, rulling, en liten hvilepause, balansere på mønsteret og sist men ikke minst – turning.

AkrobatikkTilslutt vil vi takke for god service på våre turer med Color Line. Jeg kan blant annet nevne hjelpen vi fikk i fjor, da minstemann var i turbohumør og nektet å spise frokost med oss. Det forsto vår tålmodige servitør og ordnet det slik at vi fikk spise i fred og ro. Omvisning på kjøkkenet!

Det betyr mye for småbarnsforeldre, at man møter forståelse og støtte i situasjoner som ellers kan bli ubehagelige og stressende. Når jeg tenker tilbake, husker jeg (nesten) bare gleden over hyggelige ansatte, den nydelige frokosten og den deilige kaffen – og litt han som absolutt ville hoppe i trappen …

Omvisning på kjøkkenet

Tips:

  • Til dere som reiser med litt større barn, er det lurt å bli enige om pengebruk. På båten er det mange fristelser og det løser vi slik: Gi en sum penger til barna som de kan disponere på turen (f. eks. 200 kr). Da unngår man masing og barnet styrer sine egne penger. Bare legg til at hvis de sparer, kan de bruke det på noe de ønsker seg, isteden for godteri som er en kortvarig glede. Det er en måte å bevisstgjøre dem om hvor mye ting koster, men det aller beste er at man slipper mas. Noen barn sparer, andre bruker opp pengene. De er like forskjellige de, som oss voksne …
  • Det er virkelig rom for å slappe av på reisen, men hvis det er en fullbooket båt, vil det være mye folk. Planlegg litt i forkant av turen, prøv å gjøre det motsatt av hva alle andre gjør. Kanskje det er lurt å spise middag litt tidlig? Barna kan få noe enkelt som yoghurt el. til kveldsmat. Bor dere i femstjerners lugar, kan det bestilles snack/mat til rommet. Til de voksne etter at barna har sovnet … Eller som vi gjorde da vi bodde på trestjerners lugar; kjøp med litt oliven, spekeskinke og god ost til kveldskos.

Slapper av

G O D    T U R!

Color Line | www.colorline.no

 

(foto: Mette Skaland)

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS