Skip to content

Den fantastiske Le Petit Moulin nær Bordeaux

Har dere et ønske om å reise på ferie med vennegjengen eller storfamilien, kan jeg anbefale Le Petit Moulin på det varmeste. Vi er fire familier, tilsammen 17 personer fra ferien i sommer, som ganske sikkert vil si den er nærmest perfekt!

Den gamle møllen er opprinnelig fra tidlig 1800 tallet, men har i de senere år gjennomgått en totalrenovering, og fremstår som en vakker perle. Alt man måtte trenge er i umiddelbar nærhet – inkludert husets eier, som har en liten leilighet i enden av huset. Vi trodde kanskje det ville bli plagsomt, så viser det seg at Manisiah er en elskverdig og klok kvinne. Hun holder seg diskret i bakgrunnen, men er der på et øyeblikk om det skulle være nødvendig. Hun er en bereist kvinne og vil dere ha en behaglig og interesant samtale om nye reisemål, besitter hun mye kunnskap – især om Asia.

Vil du bla gjennom bildene, kan du klikke på ett.

Le Petit Moulin er kanskje en liten mølle, men det er et gigantisk hus. Så stort at Manisiah og Steve, eierne av huset, måtte anskaffe seg walkie talkie for å kommunisere da de jobbet med restaureringen. Og så stort at jeg pakket en liten veske med til frokost, for å slippe og gå den lange veien tilbake til rommet, men isteden rett til bassenget og de gode solsengene. Når det er sagt, tror jeg allikevel møllen passer for både eldre og handikappede. Det er soverom og bad som kan benyttes i føste etasje.

Elven renner tvers gjennom huset, og en ganske finurlig detalj, er at det ligger en glassplate på gulvet i spiserommet. Der kan man kan se vannet.

Det mangler ingen ting i dette huset. Manisiah kunne fortelle at de skal installere en oppvaskmaskin til på kjøkkenet …

Les bare her: Et vaskerom med alt man trenger, bibliotekområde over trappen i 2. etasje med bøker på forskjellige språk, et fantastisk kjøkken, lekeplass og trampoline, basseng og barnebasseng …

… store gressplener til fotball-turneringer …

… alt utstyr til badminton-turnering, samt trygge omgivelser for de minste publikummere …

… et lite hus til bordtennis-turnering – med pizzaovn!

Minibiljardbord, innendørs lekerom og en stor sykkelpark. Vi var på sykkeltur til nærmeste landsby i +40 ℃ og valgte et tidspunkt som ikke er så lurt. Klokken 12 – 14 er det lunsj og da stenger omtrent alt. Det var bare flaks at vi fant et sted ved elven, der vi fikk servert drikke, is, litt ost og skinke. Det er et relativt flatt landskap og veldig sykkelvennlig. Noen biler kjører selvfølgelig fort, men de bremset opp da de så oss.

Å sykle blandt solsikker og lavendelåkre, er ikke å forakte! Det er ikke matutvalget på butikkene heller. En liten kveldssnaks med gode skinker, pølser og forskjellige slag med oster – der noen har navn vi aldri har hørt tidligere – det setter vi pris på!

Soverommene er inndelt slik at når du kommer opp den store trappen til 2. etasje, ligger de fire største dobbelrommene på den ene siden av huset, og fire litt mindre på den andre siden. Vi valgte å dele inn slik at de voksne bodde i den ene fløyen, og at barna i alderen 9 til 14 år, fikk bo sammen i den andre. Deretter trakk vi voksne lodd om hvem som skulle få hvilket rom.

Vi var heldige og fikk et rom der det var god plass til en ekstra barneseng. En liten attpåkladd på 2 år, må bo med foreldrene sine.

Utsikten fra sengen er upåklagelig …

Vi ventet i 2 år på å leie Le Petit Moulin og det angrer vi ikke på. Det er rett og slett en utrolig vakker eiendom, beliggende i et nydelig område av Frankrike. Manishia og Steve er et hyggelig vertskap, og er dere flere som spleiser, er prisen konkuransedyktig sammenlignet med en chartertur til syden. Og skulle man være uheldig å sprekke budsjettet, kan man leve lykkelig på gode minner og suppe – veldig lenge!

Norvegian flyr til Bordeaux, men vi reiste med Ryanair til La Rochelle, der vi leide bil på flyplassen. Det tar omtrent 1 time å kjøre fra La Rochelle til Le Petit Moulin. Nærmeste store by er Saintes, og eiendommen ligger i Cognac-distriktet, nord for Bordeaux. Vi valgte å ha bil hele ferien, da det ikke er gangavstand til matbutikken. Det hadde sikkert ordnet seg uten bil også, men det kan man avtale med huseieren.

Etter endt uke ved Le Petit Moulin, reiste én familie tilbake til Norge, mens resten av oss kjørte hver vår vei mot Paris. Noen mot den spektakulære Normandie kysten og noen gjennom nydelige Loiredalen. Etter en uke møttes vi i Paris, delte våre erfaringer over en middag og litt vin, før vi dro hver til vårt og hjem fra en uforglemmelig tur.

I denne kalde, mørke vintertiden, er det godt å drømme seg tilbake til en deilig gammel mølle, et sted i Frankrike …

Le Petit Moulin | www.lepetitmoulin.com

 

(foto: Mette Skaland)

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS