Skip to content

Deilige Axel Hotel Guldsmeden i København

Hva er det med denne lille hotell kjeden, som gjør at den skiller seg ut fra andre hoteller vi har bodd på?

Jeg tror jeg har funnet svaret!

Det er som å komme hjem til gode venner. Man blir mottatt med en varme og interesse som føles ekte. Det kan ikke bare være en stillingsbeskrivelse med sterkt fokus på service – på Hotel Guldsmeden tror jeg det ansettes mennesker som har service i blodet.

Vårt første opphold på Axel, var for seks år siden. Vi var på bilferie i Danmark og var blitt anbefalt å reise til Århus og bo på Hotel Guldsmeden. Da vi hadde bodd én natt, bestemte vi oss for å bli en natt til …  og var så fornøyde at vi reiste videre til København for å bo en natt på Guldsmeden der også. Les hva vi gjorde den gang – På tur med Karsten og Petra.

Vi fikk et dobbeltrom med sofa, der sofaen ble til to senger for våre gutter. Et praktisk rom! Fremdeles husker de dette øyeblikket – den flotte sengen, at de var slitne og fikk slappe av å se på barne-tv.

Noen år har gått og nok en liten gutt koser seg i den samme sengen … den er godkjent!

Hotel Guldsmeden har et varmt og moderne interiør, krydret med noen eksotiske detaljer. Jeg vil tro årsaken til det, er at mye av innredningen kommer fra Indonesia.

Fra hotellrommet – måneskinn over København …

Hotel Gusldsmeden har en økologisk profil og frokosten består hovedsaklig av økologisk mat og drikke. Det er smakfult og annerledes enn den typiske hotell-frokosten. Men, vi er i Danmark og barna kaster seg selvsagt over skjokoladepålegg i plater. Det må jeg innrømme at jeg også gjør …

Jeg elsker den nydelige sandsteinen, her “tapetsert” på bardisken. Så mye har vi likt den, at vi hermet så godt vi klarte da vi bygde hus for noen år siden.

Gustav vil smake på alt!

Om været tillater det, er man velkommen til å spise frokosten i bakhagen. Eller tapas som er på menyen om kvelden.

Det er noe med bakgårder …

Det er tre Guldsmeden hoteller i København – Bertram, Carlton og Axel. Axel Hotel Guldsmeden er hotellet med den mest sentrale beliggenheten. Det er et steinkast fra Tovoli og en liten rusletur unna Strøget med gode shoppingmuligheter, kaféer og restauranter.

Man kan leie sykler på hotellet, og det er en fin måte å flytte seg fra sted til sted. Syklene er store  og passer nok best til voksne og de største barna.

Det er tilrettelagt for sykler i København, og vær oppmerksom at de kommer susende i full fart. Vi holdt på å bli påkjørt flere ganger! Det er lett å trå feil når fortauet og sykkelveien går parallelt kant i kant.

Ønsker man en rolig stund på hotellet, tilbys det Spa i underetasjen. Vi fikk dessverre ikke tid til å prøve det, men et vennepar av oss besøkte hotellet bare noen dager etter at vi dro tilbake til Norge.

Jeg foreslo for min venninne å overaske datteren med litt alenetid på Spa. Hun valgte isteden å gi det til sin mann og sin datter, slik at det var de som endte opp med morgenkåpe og tøfler. Et visstnok litt humoristisk, men rørende syn …  og etter hva jeg har blitt fortalt, ble det en annerledes, harmonisk og hyggelig kvalitetstid på Spa, som varmt kan anbefales videre.

Og til slutt – på vei ut av hotellet, blir man tilbudt et eple. En hyggelig gest, fra et supert hotell!

Den første gangen vi bodde på Hotel Guldsmeden ble vi begeistret over flott service, og den er ikke blitt noe dårligere med årene. Det er  alltid like koselig å komme hit.

Takk for nå – og på gjensyn!

Les også del 1 av turen “Reise med barn i høst” og del 2 “Lyngby Vandrehjem“.

 

(foto: Mette Skaland)

2 Comments Post a comment
 1. Heidi #

  Så fint det hotellet så ut, supert tips! Og nydelig liten senge-hoppe-ekspert!

  November 15, 2012
  • Mette #

   Hei Heidi 🙂
   Takk for hyggelig kommentar!
   Ja, det er deilig å være gjest på Guldsmeden, en anmeldelse skrevet fra hjertet. Hvis du reiser til København og bor på Axel, bør du lese “Vesterbro – et annerledes og sjarmerende København” for å vite hvilke kvaliteter dette området av byen har å by på.
   Mette

   January 5, 2013

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS