Skip to content

Bilferie i Toscana

Det er mange flotte bilruter i Europa. Her er hva ReiseMedBarn gjorde i fjor sommer – og jeg kan med hånden på hjertet skrive, at det er blant de bedre feriene vi har hatt.

Fly til Firenze og bli noen dager i den fantastiske byen. Avslutt oppholdet med middag på La Beppa Fioraia, der barn med lopper i blodet, kan turne på gresset.

La Beppa Fioraia

Morgenen etter henter dere bilen som er bestilt på forhånd. En Fiat 500 L, har plass til mer enn man tror …

Fiaten vår

… og kjør sydover mot Siena. Følg den vakre kjørerute SR2 – og før dere forlater Firenze, kan dere booke lunsj på Ristoro di Lamole. For å komme dit, kjører man på små grusveier, gjennom olivenlunder og vindistriktet Chianti. Det er en opplevelse for store og små ganer, og utsikten er spektakulær!

Denne nydelige anbefalingen kommer fra Cecilie hos Primatoscana, og hun er like lidenskapelig opptatt av gode opplevelser, som både vi og ReiseMedBarn sine lesere er. Nok en gang erfarer vi hvor lurt det er å lytte til kjentfolk.

Sr2

Maten er fantastisk og det er nesten rørende å snakke med far og sønn, forstå at deres pasjon for mat og vin, trøfler og pasta, sitter i genene gjennom generasjoner. Vi nordmenn har noe å lære og derfor tror jeg det er viktig å ta barn med på slike steder.

Noen vil kanskje kjenne igjen dette spørsmålet: “Hva er det der?”

Hm?...

Det er en times kjøretur videre til den nydelige middelalderbyen Sienna, i hjertet av Toscana. Der er klosteret Il Chiostro del Carmine et godt sted å bo.

Fra Siena kjører vi vestover, mot havet.

En uke bor vi i en typisk toscansk villa, med utsikt mot den vakre fjellbyen Volterra.

Volterra

Vi er fire familier som har feriert sammen fra barna var små, og nå nyter vi bassengliv, har bordtennisturneringer og felles måltider ved langbord.

Vannpolo

På vår kjøretur videre mot Roma, velger vi å stoppe i nok en flott middelalderby, Capalbio, beliggende sydvest i Toscana. Den karakteristiske landsbyen, naturen og lange sandstrender tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. Her overnatter vi på Poggi Etruschi, en bondegård omgjort til et gjestehus. Vi blir mottatt som en del av familien, her serveres kortreist mat, blant annet snegler fra hagen … og bassengområdet er topp.

Fra Capalbio er det 90 minutter til Roma, men et siste stopp på veien er Tarot Hage. En liten skulpturpark bygget av den franske kunstneren Niki de Saint de Phalle, i andre halvdel av forrige århundre.

TarotHage

Kunstneren er tydelig inspirert av den spanske arkitekten Gaudì. Barna elsker det, og vi også! En verden av mosaikk, keramikk, speil og farger! Anbefales på det varmeste!

Tarot Hage

Litt slitne barn i bil er bra, derfor er det lurt å stoppe på steder som dette. Mange inntrykk og litt fysisk aktivitet, gjør at de klarer å kjøre en etappe til.

En skulder å lene seg på

Vi reiser hjem fra Roma, etter 16 dager med bilferie i Toscana – proppfulle av kultur, natur, matopplevelser og spennende menneskemøter.

Her er noen tips som gjør bilturen hyggeligere for alle:

 • Det er helt greit å kjøre bil i Italia, men sørg for å bestille barnesete samtidig med leiebil.
 • Mye svinger, husk bilsyketabletter!
 • Fyll bilen med gode lydbøker og musikk man tåler å høre 1000 ganger. Vi elsker Roald Dahl! Favoritten er ”Fasanjakten” og ”Georgs magiske medisin”. Da barna var yngre spilte vi sanger og musikk med for eksempel Maj Britt Andersen og Torbjørn Egner, samt lydbøker som ”Sjøormen Ruffen”.
 • Last inn alt av musikk og lydbøker på en iPod eller mp3 spiller før turen. Er det vanskelig, spør et teknisk geni om hjelp. Det er veldig gøy med en spiller som virker! Da kan barna høre på for eksempel 7 bind med Harry Potter, uten at det forstyrrer noen.
 • Arranger leker som blant annet telle bilmerker og bilfarger, eller syng alle sanger man kan, tostemt og trestemt.
 • Den i familien som ikke blir bilsyk av å lese, får i oppdrag å stille spørsmål fra en quiz-bok.
 • Litt større barn kan få ansvar for kartlesing. Vår gutt var 8 år da han satt med nesen i en kartbok. Bare dobbeltsjekk innimellom, slik at dere ikke kjører for mange mil i feil retning.
 • Ta noen pauser, slik at barna kan leke!

Lekeplass

 • I tillegg til underholdning, må man ha mat! Masse godt og sunt, som man kan kose seg med. Vi lar barna spise i bilen, men har mat som ikke lager alt for mye søl.
 • På bilferie i utlandet, prøver vi å ha god tid. Innimellom må man fort frem, og da er motorveien et selvfølgelig valg. Etter mange bilturer gjennom årens løp, merker vi at alle blir i litt dårligere humør av å kjøre motorveier. Velger vi veier der det er noe å se på, blir vi gladere – enkelt og greit! Gode kart har merket av veier som er spesielt vakre, og det kan anbefales! Det tar kanskje litt lenger tid, men man har mer glede av turen.

Fem i en Fiat

God bilferie!

 

(foto: Mette Skaland)

3 Comments Post a comment
 1. Line Cedervall #

  Hei Mette

  Så mye spennende du har på siden din:-) flink du er.
  Vi reiser til Italia med barn for første gang i år, og skal teste restauranten La Beppa Fioraia du anbefaler i Firenze, høres supert ut for vår turnglade jente på 8 år og ha litt boltreplass.
  God sommer til deg.
  Klem Line Cedervall 🙂

  July 6, 2016
  • Mette #

   Hei Line! 🙂
   Så hyggelig kommentar! Tusen takk!
   Hvis du skal til Beppa, bør dere reservere bord. Vi var innom i mai og da var alt fullbooket. Det er et sted med få turister og flest italienere. Ta en drosje eller gå en runde – over broen Ponte Vecchio, småveiene opp mot Fort Belvedere (der Kim Kardashian og Kanye West giftet seg. Viktig for noen, hehe …). Der får man kjøpt noe å drikke mens man nyter utsikten! Derfra rusler dere langs bymuren og ned til Beppa. Litt langt å gå tilbake til sentrum – bestill drosje 😉

   LA BEPPA FIORAIA – Via dell’Erta Canina 6r – Firenze, Tel. 0552347681

   Vi skal til Firenze i august og gifte oss etter 17 år samboerskap og tre barn! Kanskje vi ses!

   God tur!

   Mette

   July 6, 2016
 2. Line Cedervall #

  Tusen takk for tips Mette, da skal jeg booke bord. Vi reiser til Firenze 21-23 juli, så skal vi videre til Portovenere for 1 uke, så inn på vingård den siste uken i området Terricciola, så tilbake fra Firenze igjen. Herlig med bryllup i Italia, så jo noen fine bilder på FB for litt siden.

  July 6, 2016

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS