Skip to content

Besøk Reiselivsmessen 2015 i helgen

Hvis du er glad i reise, er Reiselivsmessen på Telenor Arena – verdt et besøk! ReiseMedBarn var på messen i fjor, dagen gikk som en røyk, jeg kom hjem lykkelig – men utslitt! Som et pakk-esel, med poser fulle av brosjyrer, tunge kataloger og visittkort. Ta med ryggsekk!

Her kan du stå ansikt til ansikt med ekspertertene! De er håndplukket til å fortelle, på en god måte, om det landet, byen eller hotellet de representerer. De fleste er utrolig flinke og man får raskt et inntrykk om destinasjonen passer ditt behov.

Vær klar over at det er 600 utstillere. Det kan være lurt å kikke på hallkartet i forkant, slik at du vet omtrent hvem du vil besøke når du kommer til hallen.

Jeg kan lett bli forvirret av å surfe på nettet. Hva skal man velge, hvem kan man stole på? Hva passer best for oss som familie? Jeg må innrømme at jeg aldri har vært på reiselivsmesse tidligere, men det vil jeg definitivt gjøre igjen! Jeg fikk møte mennesker med stor kunnskap om den destinasjonen de presenterte. Det var både inspirerende og lærerikt!

Det er fascinerende at når jeg forteller at vi reiser med barn, er det en forestilling at vi vil i alle slags fornøyelsesparker. Nesten alltid er det tilbud om parker jeg får presentert først. Vi er ikke så opptatt av det. Hvis vi skal reise verden rundt med barn, er det ikke for å reise fra den ene parken til den neste. Derimot –  reiser vi til Orlando i Florida, blir det vel bare fornøyelsesparker!

Norge har en egen avdeling inne på messeområdet som bør besøkes! Det var et flott område med mat, smaksprøver, bunader, oljehyre (brukes av blant annet fiskere, ligner på regnbukse med seler) og blide mennesker.

Her er noen eksempler fra inspirerende samtaler fra Reiselivsmessen:

Jeg tok kontakt med Lofoten-standen og spurte om de kunne fortelle meg hvorfor jeg burde reise til Lofoten. Fikk først et svar at det var så vakkert og tilbud om å ta med brosjyrer. Joda, jeg har alltid hørt at det er vakkert, men fortell meg mer, sa jeg til den godt voksne mannen. Jeg vil vite det genuine, det ekte! Inspirer meg, ba jeg om. Da kom gullkornene, som perler på en snor, det var som om denne mannen drømte seg tilbake til barndommen, mens han fortalte og gestikulerte. Vet du, sa han, det er ikke en eneste lekeplass i Lofoten. Det trengs ikke, for naturen er en eneste stor lekeplass! Og der er sandstrender som er så vakre, at når været er godt, kan man ikke få det bedre noe sted. Ungene kan klatre i fjellet eller bli med på fisketur. Det er ekte og det er vakkert, og når ungene sovner om kvelden er de fylt av gode inntrykk. Etter den samtalen fikk jeg lyst å reise til Lofoten!

Og Lena Elise fra Senja Event, fortalte med innlevelse og engasjement, at barna kunne få bli med ut å fiske – og sløye sin egen fisk etterpå. Det vil jeg at guttene våre skal bli med på! Nå vil jeg til Senja!

Raulands representanter, som mener de er et supert reisemål gjennom hele året. Flotte skianlegg, både for nedover og bortover ski. Ellers flott natur og turområder for gåturer. Nå ble jeg fristet til å prøve Rauland neste gang vi skal på skiferie?

Etter en lang samtale om Cruisebåter og hva de kan tilby barn og barnefamilier, smiler den unge Anya og innrømmer at hun selv, omtrent har vokst opp på Cruise. Hennes far, selveste Mr. Cruise, grunnla Ask Mr. Cruise for 40 år siden, dermed ble det mye turer for Anya og hennes søster i oppveksten. Hun besitter så mye kunnskap om det å være barn på Cruise at jeg skal skrive en artikkel om henne i fremtiden. Etter samtalen med henne, drømmer jeg nå om å ta med familien på Cruise!

 

På den Taiwanske standen, fikk man snakke med den søte norske representanten og hele den Taiwanske ambasaden – med ektefolk! Hvis du vil kan du få navnet ditt skrevet på kinesisk, eller du smake på en Taiwansk risbolle fylt med bønner. Det smakte forsåvidt både ris og bønner, men konsistensen var helt forskjellig fra noe jeg tidligere har smakt. Jeg fikk vite at Taiwan er litt roligere enn blant annet Kina, og et fint land å begynne med om man ikke har vært i Asia tidligere. Kanskje vi må til Taiwan?!!

I Tanzania kan man treffe herlige Karin. Da jeg nevnte å reise med barn, fortalte hun om den lille fiskelandsbyen, bungalower ved stranden, muligheten til å være med i samlingsstundene på skolen, leke med afrikanske barn, dra på safari, spikke og lage trommer. Midt iblant bungalowene er det bygget en jordhytte, der man kan være med å lage mat fra grunnen av – fra høne til ferdig måltid. Tenk alle inntrykkene vi vil få – både barna og oss voksne. Nå må vi begynne å spare, for Tanzania høres veldig fristende ut!

Til slutt må jeg fortelle om det siste besøket jeg gjorde i går. Jeg så noen flotte Hardangerbunader som fanget min oppmerksomhet. Den bunaden er inspirasjonen til den drakten som ble laget til den norske paviljongen i Epcot Centeret – Walt Disney World.  Jeg har selv båret den ett år som representant for Norge, og jeg kan innrømme at det kunne bli varmt …

De som har Hardangerbunad på Reiselivsmessen representerer flotte Hotel Ullensvang i Hardanger. Det er gjennom mange generasjoner et familiedrevet hotel og jeg var så heldig å møte Barbara – en herlig dame fra Sveits, som delte sin historie med meg. Hun traff sin fremtidige mann som student på hotelfagskole i Sveits, og nå er de 5. generasjon på Ullensvang i idylliske Lofthus. Hotellet samarbeider med lokale matprodusenter – er du gjest på dette hotellet skal du få en helhetlig opplevelse, alle sansene skal berøres av Hardanger – også smakssansene! Etter samtalen med Barbara, gikk jeg ut av messehallen med et fornøyd smil. For noen mennesker! Hva de får til! Feinchmekkere til fingerspissene! Jeg fikk til og med en klem og ønske om en god kveld! Vi bare må reise til Hardanger og oppleve Hotel Ullensvang!

Jeg anbefaler og pakke med termos og matpakke i ryggsekken (det er ingen kullinarisk opplevelse fra selve messearrangøren), ta på gode sko og besøk Reiselivsmessen 2014. Det gir oss noe å drømme om – og bare det er jo viktig …

(foto: Mette Skaland)

2 Comments Post a comment
 1. Så hyggelig at du fikk et godt inntrykk av ærverdige Hotel Ullensvang.
  Jeg hadde sommerjobb på dette flotte hotellet for noen få år tilbake, hadde hele den flotte hagen som min arbeidsplass, i tillegg var jeg piccolo, hjalp turister med å få bagasjen opp til riktig rom, kjempeartig var det, og jeg likte meg veldig godt der borte, mange fine minner, fin natur, gode venner, hyggelig personal og god mat.

  Så turen dit er en opplevelse for seg selv som man lever lenge på.

  Spennende blogginnlegg forøvrig. Du skriver godt

  January 13, 2013
  • Mette #

   Hei Linda 🙂
   Takk for koselig melding!
   Så godt å lese at du bekrefter det inntrykket jeg fikk på messen.
   Jeg ser frem til å oppleve Hardanger og Hotel Ullensvang en gang i fremtiden.
   Ha en fin vinterdag!
   Mette

   January 14, 2013

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS