Skip to content

Båt frem og bil tilbake – eller omvendt

Her er en super miniferie, som gir følelsen av å ha vært på skikkelig langtur. ReiseMedBarn anbefaler dette til familier med en forkjærlighet for den danske hovedstaden – og som dessuten liker å kjøre et stykke med bil. Reise med DFDS Seaways til København og kjøre bil gjennom Sverige og hjem. Det er en lang kjøretur og man kan fint dele den med en overnatting i Gøteborg, eller som vi gjorde – Bellas Place i Skåne …

Bildekket i Københavnbåten er stort og litt bråkete for de fleste, men for en treåring – kanskje noe av det mest spennende på hele turen.

En fornøyd liten gutt …

Vi oppgraderte til Comodorelugar for å få maksimalt ut av turen – og det ble en helt annen opplevelse! Fin lugar med dobbeltseng, store vinduer, en liten salong, en liten minibar med vann og to små flasker champagne, samt forunderlig stille på rommet. Det kommer godt med når man er en sliten forelder, med et ønske om å sove godt og komme frem utvilt.

En liten pause gir glad og fornøyd trebarnsmor …

Vi spiser middag kl. 18:00 i gourmetrestauranten Marco Polo. Da er det god tid til å spise alt fra fire til åtte nydelige retter. Yngstemann og elleveåring velger fra barnemenyen, men trettenåringen vil ha 4 retters voksenmeny. Det viser seg å være litt lite mat til tenåring med ulvehunger og dessuten er det uvant å få småretter, der man må vente litt mellom hver rett.

Storesøsken avlaster oss og blir med lillebror på liten sjørøverjakt. En takk til servitøren som er profesjonell og flink å få oss voksne til å slappe av – og det er det aller viktigste! Blir vi stresset over at ungene vrir seg litt på stolen eller er litt urolig, blir det ikke bra for noen. Jeg kan bli stresset, men er god til å late som at jeg ikke er det – krever overskudd, men det pleier å hjelpe.

Pille nese på fin restaurant?..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva?.. Jeg!?

Maten er virkelig god! Dessuten skjer det mye rundt oss, som ungene kan følge med på. Mange retter som skal serveres og alle er et syn for øyet. Vi snakker med barna om det vi ser, og det er en måte å holde en samtale i gang.

Treåringen får tegnesaker, mye å se på utenfor vinduet. Drøbak og Jeløya … ja visst, der har vi vært mange ganger. Vi peker, Gustav får sitte i vinduet, solen er kommet frem etter regnværet og kaster nydelig lys mot land – deilig!

Vi har reist med DFDS mange ganger, mest bare for å komme oss til Danmark – og det er et supert tilbud. Jeg må ærlig innrømme at vi på denne turen, hadde det mer komfortabelt enn noen sinne! Ved å ha en Comodorelugar er det mindre motordur på rommet, en deilig dobbeltseng der hele familien kan sovne til film, man våkner utvilt og spiser frokost i en fredelig, liten restaurant.

Deilig høstvær i Danmark på en lørdag formiddag. Det er bare å gjøre akkurat det som passer for din familie. Vi velger å være en stund i Danmark. Det er noen scoote-behov som må dekkes og jeg vil til “min” skobutikk i Hellerup. Dessuten må vi ha god kaffe og deilige danske smørbrød til kjøreturen over broen.

I Malmø har de Nordens største skatepark. Da kjører vi dit!

Dette gjør pappaen fornøyd …

Et par timers kjøring fra Malmø mot Stockholm, i Blekinge kommune, finner vi Bellas Place. Rett ved motorveien, på en stor parkeringsplass – og vi bare elsker det! Hvorfor? Jo, fordi det er pusset opp  i gjennomført amerikansk 50 talls stil, de serverer gode hamburgere, det er gode senger og mykt sengetøy, rent og pent, samt god service og spesielt hyggelig personale.

Dette er gøy! Alle er fornøyde …

Heldigvis bød anledningen seg igjen (se ReiseMedBarn i høst) – å kombinere båttur til København og biltur hjem. Her ser dere hvorfor …

En fornøyd tenåring …

Takk Kennel Cockett for vakre Wilma …

Ha en fin høst!

 

(foto: Mette Skaland)

 

No comments yet

Leave a Reply

You may use basic HTML in your comments. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS